Översikt över mina webbsidor


Senaste Nytt...
  Hus- och Hunddagbok 
En särskild hälsning till Ann-Mari i Gysinge som fick os
s att starta denna dagbok ...

Första bilderna april maj
Nyare bilder:
mars april maj       juni          
29   10  

2

9

16 21  

2

5

13 16 19 22  
juni:
2|4|5|6|12|13|16|19|20|22|27|
juli

Den 1 juni 2004 köpte vi vårt drömhus i Arkhyttan

Detta är vår berättelse om vår vardag i Arkhyttan. Vi som flyttat hit är Gunilla, Mats, Elin, Åsa, katten Sotis och våra två hundar.

Bubba Sotis Alice
 

 Midsommar 2004

Vi har haft en ljuvlig midsommar med besök från  bl a Skåne. Sotis har fått en egen utgång från övervåningen, men han vågar inte använda den ännu... Många flyttlass har gått mellan Falun och Arkhyttan och först på tisdag tror jag att vi är klara.
//Gunilla

 
 22 -23 juni

 


Vi sökte länge
och har hittat vårt vägkors
Framtiden är nu
//Mats
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Min tavla gjorde sig inte som foto. Åsas underbara foto från trädgården igår kväll får illustrera Mats dikt i stället.

Vi städar och röjer i Falun, Mats tar hand om hundarna, hushållet och bygger staket. Här kommer några bilder från igår kväll.

 


Ytterligare en av Åsas bilder...
 


Sotis vågar sig ut om vi bär honom genom undervåningen. Han tycker att Alice är för nyfiken...
En kattrappa från övervåningen är planerad.

Alice har lyckats bita sönder mitt silikonprotesbröst!!!!

Publiceringen av sidan krånglar fortfarande. Vi har fullt upp med flyttning och städning i Falun, vi kommer att få ägna även midsommarhelgen till städjobb...

Alice lyckades få tag på min bröstprotes här om morgonen (jag hade slängt ifrån mig det på ett av soffborden kvällen innan). När jag fick syn på henne sprang hon med den i munnen och hon hade lyckats få hål i det, så att silikonen börjat rinna ut. Jag tror att jag hann hejda henne i tid så att hon fick i sig minimalt av silikonen... Alltså måste jag skaffa en ny protes!
//Gunilla

 

 
 20 juni

Gårdagen var full av aktiviteter...
Elin och jag började sätta upp innergårdsstaketet. Mats röjde i häcken för att staketstolparna ska stå bra.
Elin blev skjutsad till Falun för att träffa kompisar. Karin L, Adina och Robert kom och hälsade på en stund på eftermiddagen. Ingemar var hemma och var sjuk. Karin är den första från jobbet som hälsat på, KUL!! Jag väntar på fler besök...

På eftermiddagen/kvällen kom Jonas och Gerd och var hundvakter medan Mats och jag lärde oss Salsa (en, två, tre, klack...) i bystugan. Vi fick lära oss den Cubanska varianten och vi tänkte naturligtvis på min syster Karin i Havanna. Vi dansade intensivt i tre timmar, därefter var det middag och mer dans. Efter middagen försökte vi ta upp dansen igen men då sa kropparna ifrån. De flesta musklerna var tidigare obefintliga och efter tre timmars träning räckte det, tyckte de...Idag känns benen stelare än någonsin.

Idag ösregnar det. Jag ska ta en lugn dag - i morgon sätter flyttningen från Falun igång på allvar. Åsa ville också stanna i Falun för att vara med på en fest igår kväll, så jag hämtar båda flickorna i eftermiddag.


Adina, Robert och Karin på verandatrappan.


Karin, jag och Robert utanför Gillestugan. Adina tog kortet.

Mamma, pappa och Christian kommer hit på torsdag och stannar en vecka. De kommer att fira midsommar med oss. AnnCatrin meddelade att hon också kommer till midsommar. Jättekul!!! Nu förverkligas vår dröm att ha gott om plats att ta emot släkt och vänner...

På ytterdörren ska hänga en välkomsttavla. Jag har målat tavlan och på den står Mats Haikudikt.

 


Vi sökte länge
och har hittat vårt vägkors
Framtiden är nu
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


//Gunilla

Ur scriptboardet:
Gunilla:
Alice öron har ännu inte riktigt bestämt sig för uppåt eller neråt...
Mats: Hejsan AnnMari och jag som har nollkoll på veckonummer! men trevlig sommar du åxå. Tips Söndag 4 juli Sandvikens Kyrka 11.00 Österfärnebo Kyrka 19.00 Jazzgudstjänst "Jazz å Gud" Hep Cats
AnnCatrin: Vilka underbara öron Alice har! Flygarhunden ifrån Mirleft!!!

 
 19 juni


Några bilder på fint sittande Bubba och Alice. Mats sågar med den nyköpta sågen (samtidigt åt Alice upp halva min brieost som jag lämnat på köksbänken...). Vi har förutom verandaskjutdörrarna hittat begagnade träbänkar till vårt nya kök, de står och väntar i garaget bredvid dörrarna.

Andra delen av juni och det är jättekallt ute...
det går inte att gå sommarklädd hela dagarna. Vinden är mycket kall. Jag har arbetat en vecka men har semester fram till midsommar för att röja färdigt i Falun. Flickorna och Anna hjälper till. Efter midsommar arbetar jag fram till slutet av juli innan jag tar 4 veckors semester.

Den 2-4 juli ska vi vara i Högbo på Bangen och ställa ut tavlor och lyssna på Jazz. Mamma, pappa och Christian har sagt att de eventuellt kommer upp snart. AnnCatrin kanske kommer över midsommaren och Åsa flyttar hit i morgon.

Det går långsamt framåt med huset. Det gäller verkligen att sätta gränser så att jag vet när jag ska känna mig nöjd. Barnens dator är igångsatt på övervåningen, välkomstskylten till ytterdörren ska lackas innan den kan sättas upp. Hundgården har blivit förbättrad så att den är den riktigt hundsäker. Vi ska påla och sätta staket så att innergården blir hundzon. Sotis ska få kattluckor från övervåningen och en kattrappa ut i trädgården. Trappan ut från verandan ska planeras och byggas innan glasdörrarna sätts in. Källartrappen ska slipas och lackas, badkaret ska göras snyggt, källaren ska målas och källardörren bytas...
Roligt arbete och det får ta sin tid...
Flickorna sätter igång och rustar på övervåningen, de ska börja med att måla tak och väggar i sitt vardagsrum. Vi ska prioritera att riva och bygga vägg så att Elin kan börja göra i ordning sitt rum. Rörbyten, köksbygge och duschutrymme där uppe kommer därefter...//Gunilla

Ur scriptboardet:
Ann-Mari: Hej, ville bara påminna Mats om att han är önskad av mig till Gysinge vecka 30 el.31, och önska er båda en riktigt skön sommar med även lite vila och "njutning" av naturen. Ann-Mari
Torsdag: Det är kallt, kallt ute- nästan höst...//Gunilla
KarinK: Jag tycker också att det har blåst mycket under våren!
 
 16 juni
 


Anna och Lasse var här och tog hand om rosorna och  "spaljen" ner till uteplatsen. Nu ska vi riva eldstaden, fylla ut på cementplattan och bygga ett trägolv över. Sedan sätter vi upp partytältet och trädgårdsmöblerna och kan sitta och beundra utsikten och den nya gräsmattan.

Elin har flyttat hit och igår kväll började vi riva en av väggarna i hennes blivande rum!!
Sotis är lycklig över att slippa bo ensam på övervåningen. Elin "boar" tills vidare in sig i gästrummet och det är härligt att höra gitarrklink smyga sig ner för trapporna.

Idag är jag ledig och ska vara här i Arkhyttan och greja hela dagen. Mats ska köra in Elin till Falun och uträtta en del ärenden. Han är mycket bättre nu...

Solen skiner men det blåser en kall vind. Jag undrar om det har blåst ovanligt mycket i vår, det känns så.
//Gunilla

Ur scriptboardet:
Mats:
Idag har jag de första vinbärskarten börjat ändra färg från grönt till rött och den nya gräsmattan börjar sticka upp...
Gunilla:
Anette! Tack för mailet -det har varit lite mycket ett tag... Så klart du ska komma och hälsa på i sommar!!!! Hör av dig när du vet!
Anette:
Fick du mitt mail, Gunilla? Om länkning till en hantverkssida?
Anette:
När jag tittar på de fina bilderna så har jag lust att sätta mig på bussen redan nu ikväll. Men jag tittar gärna upp några dagar i sommar om det är okej?
 

 
13 juni

Nu tror jag att jag fått ordning på dagboken och publiceringen...

Igår köpte vi en halv gris och frös ner. Hamstringen har börjat. Äntligen har vi plats för storköp och kan bli ekonomiska.

Ur scriptboardet:
Gunilla: Har inte fått igång min dator efter flytten - där finns telenummer bl a till Ewa i Mora... När kommer ni? Och när kommer du Anette?
Gunilla: Mycket, mycket gärna, har vi huset fullt!!! Nu är det fredag kväll, fortfarande serverproblem, skolavslutning, lägenhetsvisning, studentuppvaktning, sangria...
Anette: Skriver ni så riskerar ni att få hela huset fullt. Själv ska jag rensa hemma. Kanske, kanske att vi ska flytta. Till ett trevligare område där ingen kissar i trappen och hissen. Kram Anette
Mats: Vi behöver några gäster i helgen så att det inte blir för mycket arbete. Välkomna!
Gunilla: Kom och hälsa på!! Åsa P och andra!!!
Åsa P: Det där med åksjuk hund tror jag man kan ha turen att träna bort. Hade en granne vars valp också spydde i början, men övning gav färdighet...Kramar, Åsa

Åsa P: Oj, oj så sugen jag blir att skaffa hus och en till hund jag med... Snart kommer jag nog på en liten visit.
Gunilla: Magsjuka! Stackars AnnCatrin!! Vi har handlat bokhyllor på IKEA och köpt en begagnad 3,2 meters glasskjutdörr i Skutskär idag.
AnnCatrin: Jag har magsjuka!!! :-(

Gunilla: onsdag 9 juni: ledig, solen skiner men jag kan inte publicera något just nu -servern krånglar...
Ingela: *ler* Låter som om ni inte behöver duschkabinen just nu. Kul att du visar oss allt som händer med ert hus. Allt ser så härligt ut.
Gunilla: 8 juni: Det regnar och regnar... Vi har köpt en begagnad duschkabin.
Gunilla: 4 juni, fredag: Nu har Sotis och jag flyttat hit på riktigt!
Mats:
Laphroaig!

Publiceringen fungerade inte som den skulle...men det finns andra vägar!
//Gunilla

Vår kompost, några av våra blommor, gräset har ännu inte börjat gro och så här fint ligger ateljén...

 
12 juni

En arbetsvecka har gått. Jag orkar inte mer än arbeta och sköta det dagliga under arbetsdagarna. Mats blir långsamt bättre och kunde igår klara sig utan smärtlindrande tabletter hela dagen!

I onsdags, min lediga dag, hittade vi i tidningen begagnade verandaskjutdörrar i trä och glas. Vi hade i helgen suttit i soffan på verandan och bestämt att ta upp ett hål lika brett som den nya trappan för en framtida skjutdörr. Som det nu är stängs för mycket av trädgården ute av väggar och dörr. Dörrarna kostade bara 600 kr och fanns i Skutskär. Vi bestämde snabbt att göra den planerade IKEA-inhandlingen samtidigt och for iväg med hus/flyttbilen.
Alice blir åksjuk och spyr. Det har blivit värre och värre och denna gång kände vi att vi måste göra någonting åt det. Det är djurplågeri att ha henne med på bilturer. Åksjuketabletter, träning eller något annat måste göras!

Nu har vi snart byggt färdigt bokhylleväggen i vardagsrummet. Äntligen kan vi få plats för våra böcker, CD:s, DVD:s och videofilmer!!

Vi planerar att göra ett sommarkök på verandan. Samtidigt som vi gör duschrum av köket på övervåningen byter vi ut alla rör och river ut köket där nere. Jag har inte fått upp min dator här ännu och det krånglar lite med publiceringen av dagboken. Jag hoppas kunna ta tid att orda det i helgen.

Igår var jag i Falun efter jobbet och visade lägenheten för ett ungt par. Jag uppvaktade Emil som tog studenten och träffade Elin en stund. Hon flyttar ut hit på riktigt troligtvis på måndag. Hon har inte fått något sommarjobb men ska arbeta lite åt oss och gå in för att ta körkort i sommar.
//Gunilla

 
6 juni
 
Hundluckan ut till verandan. Snart kommer det upp en kattlucka också. Sotis är missnöjd med flytten. Han har bosatt sig på en hylla i det gamla skafferiet på övervåningen. Övervåningen är hundfri och där stannar han. I natt sov han en liten stund i Åsas säng.
 
Verandan blir trevligare och trevligare. Alice har förstört den fina fuccian på stam som vi fick som inflyttningspresent av Anna...
I går hämtade jag Åsa i Falun och köpte en begagnad varmkompost via Blocket.se. Vi bearbetade den blivande gräsmattan där dammen tidigare var. Nu gäller det att vattna så att det kommer gräs.
I morgon börjar jag arbeta igen. Elin och Åsa ska flytta till sin pappa i eftermiddag. De gör sin sista skolvecka. Mats har fortfarande ont i revbenen men är nästan lika glad som vanligt i alla fall...//Gunilla
 
5 juni

Vädret fortsätter att vara strålande. Bin och humlor surrade högljutt i de blommande träden och buskarna när jag korsade trädgården på väg till ateljén. I ateljén har vi numera våra datorplatser.
Vi har fått några omtänksamma kommentarer från släkt och vänner att vi inte ska arbeta för hårt och njuta mer! Vi tycker att vi är ganska bra på att arbeta lagom mycket och att njuta av livet...

Huset kallades Erkersgården av dess förra ägare, vi tycker inte om namnet och tog genast bort skylten när köpet var klart. Vi har snart gjort verandan beboelig, björnbärsbuskar, tomatplantor och växter har planterats. Dammen längst nere i trädgården har blivit utplånad med hjälp av Ingemars grävskopa. Igår kväll grillade vi fiskspett och åt räkor. Efter en arbetsdag och en god middag blir hundarna och jag trötta och somnar i soffan...

Här kommer lite bildbevis på att vi arbetar, låter andra arbeta, skämtar och njuter!//Gunilla
Ingemar kom hit med sin grävskopa och fyllde igen dammen.

 

 
4 juni

Jag har varit i Falun i två dagar. Idag har Sotis och jag flyttat till Arkhyttan. Åsa framträdde i 9:ornas musikal igår kväll och Elin och jag var där och tittade. Hon är duktig min dotter... Hon spelade pensionär på Ålandsbåt!!! Underbart och roligt! Både Elin och jag gick stolta därifrån. Jag har packat mina sista personliga saker och lämnat Falun och lägenheten. Flickorna flyttar till sin pappa i helgen och därefter ut till Arkhyttan de också.

Mats är bättre men inte helt bra. I eftermiddags åkta vi och köpte björnbärsbuskar (födelsepresent från mig till Mats) och andra växter till vår trädgård. Hundarna följde med och Alice bevisade att hon blir åksjuk... Vi vet inte hur vi ska ta hand om det i framtiden.

Bilder kommer i morgon...

 
Arkhyttan den 2 juni 2004

Igår blev huset helt och hållet vårt! Mats är fortfarande ganska dålig så han stannade i Arkhyttan med hundarna medan jag körde in till Falun och gjorde upp med bank, mäklare och säljare. Efteråt gick jag till systemet och köpte en stor flaska Laphroaig! På eftermiddagen firade vi med god middag på en restaurang i Säter.

Jag tycker att jag har tagit en vinstlott! Jag har hittat mitt hem, mina människor, mina djur och mitt liv. Visst är vissa dagar tunga och grå, jag är inte återställd efter cancerbehandlingen, jag orkar inte så mycket som jag vill...     men
JAG ÄR TACKSAM OCH LYCKLIG ÖVER ATT JAG HAR HITTAT HEM!
Livet är så bra att det måste vara sant!
//Gunilla
PS Nu har vi inte tillgång till bredband längre. All mail ska gå via gunilla@arkhyttan.se / mats@arkhyttan.se  eller mats@billdoc.net / gunilla@billdoc.net  DS

 

Bilder från de senaste dagarna. Nytt grus i hundgården, syrener och sommarblommor, Elin och Åsa målar i källaren och Mats visar hur hans fall gick till...
 

Alice har växt mycket under en månad. Bilden till vänster är från sista april, bilden till höger tog vi 1 juni.

Ur scriptboardet:
AnnCatrin:
GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Jubel och hurrarop! Skumpa och konfetti! Trollöl och hembränt... nej vad skriver jag! Laphroig!!!
Gunilla:
1 juni: Huset är vårt!!!!!Allt är klart!!! Sommaren har kommit!! Jag har semester!
Gunilla:
Tack för hälsningarna Anette och Ingela! Jag följer er också!! Annandag pingst -solen skiner...
 

Översikt över mina webbsidor

© Gunilla Rohlin 2006