Denna sida läses nerifrån och upp                     Tillbaka till Gunillas Dag för Dagbok

31 augusti

Vi flyttade in i vår nya arbetslokal redan igår. Lokalen är billig och ligger i Arkhyttans fabriksbyggnad. Tidigare har här drivits ett café så lokalen är fräsch. Här finns plats för stafflier, arbetsbord och väggar att hänga tavlor på... Mats, Bubba och jag trivdes direkt.

På kvällen åkte vi till Falun och tittade på TV med flickorna och Jonas. Vi har lagt ut ny information om våra föreläsningar. Eventuellt ska vi hålla några nu i höst.
Jag håller på att lägga ut mer av vår konst på vår Konstsajt. Akvarellen i träram har Mats gjort.

30 augusti

Jag skapar min egen verklighet.
Jag är frisk, lever ett helt, rikt liv, är kärleksfull och förlåtande och har mer pengar än jag behöver!
Precis det jag vill och har skapat!!!!
Det är så bra att det är sant!!!

Elin stannade hemma i går också, förutom förkylningen hade hon hemsk värk av sin nya tandställning. Åsa hade en normal skoldag och såg riktigt pigg ut när hon kom hem.

Ewa från kom och åt lunch. Hon såg mycket pigg ut men ska inte arbeta mer än 50% i höst. Vi var rörande överens om att det tar tid att återfå krafterna. Jag har ibland trott att jag är gammal och därför får räkna med nedsatt ork resten av livet... När Ewa, som är mycket yngre än mig, har samma problem inser jag att det säkert beror på behandlingen och situationen. Det är så roligt och viktigt att träffas!

Mats och Bubba kom under lunchen. Mats mår inte så bra efter påbörjad medicinering. Vi gjorde våra ärenden tillsammans och sedan valde han att åka hem för att ta det lugnt.
Jag tog över kassörskapet för Badiba från den förre kassören, handlade mat och for hem och tände grillen. Vi har köpt en jättefin grill på rea. Jonas och Elin fick vegetarisk biff, Åsa och jag festade på marinerad fläskfilé. Majskolvar, champinjoner, tomater, paprika och bananer med choklad grillades också. Det var UNDERBART GOTT! Det enda missödet var en uppbränd grillvante (mitt fel!)
På kvällen snaskade vi på popcorn och tittade på filmen om Norrmalmstorgdramat.

Idag ska barnen gå på stan, det är Falu Marknad. Jag ska åka till Lövåsen. Vi tror att vi hittat en perfekt arbetslokal i den gamla fabriken i Arkhyttan (20 minuters promenad hemifrån Mats).  Eventuellt börjar vi flytta in redan idag. Vi behöver utrymme för vårt konstnärsmaterial och Mats behöver en arbetsplats.

Gunilla: Fredag: Ewa från Mora kommer snart förbi och äter lunch. Hon ska till lasarettet i eftermiddag. Solen skiner men luften är sval. Höst...

29 augusti

Maria L och Julia kom hit, vi fikade och gick sedan på en promenad på Jungfruberget. Julia sov och Maria fick kämpa med vagnen i backarna.
Både Elin och Åsa fick sina tandställningar justerade och Elin fick en i underkäken också. Gårdagskvällens planerade grillning fick skjutas upp till idag eftersom båda hade tuggproblem.
På eftermiddagen kom Anita hit, det blev ingen promenad denna gång utan i stället viktigprat vid köksbordet.

Version 2 av vår konstsajt är färdig. Det blir en särskild sida med det som är till salu, Butiken. Igår sålde Mats Hundfjällstavlan (han säljer allt han målar! ) och jag har sålt min båthusknut... Kul!

 

28 augusti

Elin stannar hemma från skolan med en dunderförkylning och Åsa har friluftsdag. På förmiddagen kommer Maria L och Julia hit och fikar.

Räkningarna har blivit betalda och vi är i ett normalt ekonomiskt tillstånd igen...

Fyra dagar kvar av semestern!

AnnCatrin: Mats!!! Var rädd om dig!!!

27 augusti

Jag körde Åsa till Idrebussen på måndagsmorgonen. Därefter hade jag ett samtal med sjukhuskuratorn, hon ska hjälpa mig att söka en rekreationsresa från cancerfonden.
På kvällen skulle vi haft ett styrelsemöte här hos mig men det blev inställt så Mats for och hämtade husbilen och vi körde upp till Leksand redan på måndagskvällen.
Mats steg upp tidigt (!!!) och fortsatte sin tavla från båthushamnen. Han gjorde om det mesta men nu är tavlan snart klar! Jag målade en akvarell av den gamla kyrkbåten som ser ut som ett vikingaskepp. Därefter for vi till Ullviberget och Mats fixade till den tavlan också innan regnet kom. Denna gång kände vi oss jättelyxiga och gick på Konditori Siljan och åt varsin härlig lunchmacka och drack gott kaffe. Jag tror att jag senast åt en räksmörgås där när jag gick på Hantverkets folkhögskola 82-83...
Claes Olsson fick ett besök och vi fyllde på pannå-, ram- och färgförrådet liksom köpte bra belysning till husbilen. Vi beslutade oss för att köra till Lövåsen via Falun och när vi kommit utanför Sågmyra hörde jag ambulanssirener och jag fick en stark olustkänsla. Ingen ambulans fanns i närheten och jag fick tillbaka min gamla ångest - någonting var förfärligt fel. Jag berättade för Mats som genast fick samma starka känslor och vi körde mycket försiktigt och konfunderade till Falun.
Jag har lärt mig att lyssna på mig själv och lita på vad jag känner så detta var en mycket obehaglig upplevelse. Jag visste inte vad det betydde eller vad jag skulle göra med det. Mats blev också mycket orolig och kom senare fram till att det var honom det handlade om. Han har precis köpt en blodtrycksmaskin och han blodtryck var skyhögt!!!! Han började ta sin medicin igen och i morse var blodtrycket mycket bättre. Jag hade innan dess återfunnit mitt lugn och min tillit till att allt är som det ska och att vi gör det vi ska. Idag har jag funderat en del på att det var tur att jag litade på min känsla och att vi kunde ta till oss detta på ett bra sätt. Det var i grevens tid som Mats återupptog medicineringen!!! Blodtrycket var på samma höga nivå som när han fick blodproppen i ögat! Mina tankar snuddar vid vad som skulle ha kunnat hända...

Jonas kom till Falun igår och var hemma när jag kom hit mitt på dagen. Åsa ringde och meddelade att hon kom med en tidigare buss och när jag hämtat henne fick hon följa med mig och köpa lite kläder. Jag köpte tre blusar till mig själv för totalt 650 kr!!! Lyxigt!!!

Så härligt att även Anni fick positiva besked från sina undersökningar!!!

Gunilla: onsdag: Anni fick bara positiva besked! Härligt och Grattis!!!!
Gunilla: Tisdag: Mats och jag målade på förmiddagen - sedan kom regnet. Nu åker jag till Lövåsen och målar klart... Håller tummarna för Anni!
Gunilla: Nu blev precis kvällens styrelsemöte med Badiba inställt. Åsa är i Idre. Vi lämnar kanske Elin ensam hemma och åker mot Ullviberget ikväll...
Gunilla: Måndag em: Har träffat kuratorn idag, sedan åt vi jättegod Falaffel och uträttade ärenden.
AnnCatrin: Tummar hålls, tankar tänks och sänds!

24 augusti

Jag fick godkänt för kräftkoket... Mats kom dyngsur (motorcykelkörning i regn från Sala) en liten stund före Anna P. Vi år kräftor, drack öl och snaps, pratade Badida (vi sitter alla i styrelsen för kören), viktigheter och trams...

Ikväll kommer flickorna hem. Mats och jag ska arbeta vidare på vår konstsajt och lägga ut några sidor om de föreläsningar vi erbjuder.

Ingela: Vi håller väl alla tummar vi kan, för alla som ska på återbesök.
Gunilla: Jag håller också tummarna för dig på tisdag Anni!
Agneta S: Anni! Vi är många som håller tummarna!
Agneta S: Tack för de glada tillropen!
Anni: På tisdag är det min tur för besked efter röntgen. Lite orolig är jag allt. Jäkla arm!
Anni: Agneta! Underbart!!
Ingela: Det är så skönt att läsa om alla som får det "rätta" beskedet vid återbesöken.
AnnCatrin: Hurra, Agneta!

23 augusti

Igår blev det en helslö dag. Regnet öste ner och jag hade inte lust med något annat än att sitta och arbeta vid datorn. Så då gjorde jag det...
Barnen kom förbi på eftermiddagen, de ska åka på släktkalas i helgen. På kvällen flyttade Sotis hem efter att ha varit på sommarlov på släktgården. Bubba tyckte det var jättespännande med kattburen och Sotis! Sotis verkade också nöjd.

Idag kommer Mats hem och ikväll ska vi äta kräftor tillsammans med Anna här hemma. Jag har fått noggranna instruktioner av både Per och Mats hur kräftorna ska kokas...

Det börjar bli lite gult i träden...

Gunilla: Toppenbra Agneta S!!!!!!!!!!!
Agneta S: Hej! Inget anmärkningsvärt visade sig när jag var på kontrollen! Jag är alltså också FRISK!
Gunilla: Ha en bra helg själv -ALLA!
Gunilla: Regnet öser ner och jag har inte lust med något annat än att sitta och leka vid datorn...
AnnCatrin: ÄNTLIGEN kan man få skriva: Hej alla!Ha en bra helg!
Anette: Åh, vad ledsen jag blev när jag läste om Karin. Även om det var väntat. Jag är utan dator nu för vi kan inte hitta drivrutinerna efter formateringen. See you. Anette
Gunilla: Äntligen fungerar scriptboardet igen!!!(fredag 13.45)

22 augusti
Nu fungerar scriptboardet igen!!

Anita Holm: Vad glad jag blev att allt är ok!!! Ha det bra!
Gunilla: Lycka till Agneta S! Tänker på dig på torsdag!
Agneta S: Torsdag var det visst!!!Ha det fortsatt bra!
Agneta S: Hej Alla i allmänhet och Gunilla i synnerhet! (Åter ute på nätet efter att ha fått "masken" i min dator.) Endast goda nyheter. Frisk och rik! På onsdag skall jag på ett-årskontroll.
AnnCatrin: förutom rik är du också VACKER!! Glädjeskuttar å dina vägnar!
Ingela: Pengar gör stor skillnad. Visst är humöret bättre och man mår bättre när det finns lite extra pengar på kontot. :-)
Anni: Åh så skönt!!! Tänk vilken skillnad lite pengar kan göra :)

Scriptboardet fungerar fortfarande inte - det är tillfälligt stängt... Tråkigt!
Igår fick jag gjort en lång lista med ärenden som blivit ogjorda alldeles för länge. Framemot kvällen promenerade Bubba och jag till Anna och satt hemma hos henne en stund.

Idag ska jag antingen skura spisen eller städa lägenhetsförrådet. Inget av det känns särskilt lockande just nu...

Jag har blivit kallad på återbesök till onkologen Gunilla den 1 oktober. Hon sa sist att mina besvär med värk skulle bli bättre och hon hade rätt. Jag besväras allt mindre av värken. Det ska bli intressant att se hur jag mår när jag arbetat 50% ett tag.

Första versionen av våra konstsidor är nu publicerade...

21 augusti kl 00.17

Mitt scriptboard har inte fungerat idag (igår), likaså var home.se avstängt pga senaste viruset, så mailen fungerade inte större delen av dagen... Snacka om att känna sig isolerad!
Mats tog motorcykeln och for till Per i Nynäshamn på eftermiddagen. Jag gjorde färdigt och publicerade första versionen av konstsidorna.

Genom Anni fick jag veta att Karin (http://strawberryfields.just.nu/ ) är död. Jag skickar henne, deras två flickor och hennes Anders många, många tankar och det plaskar i tangentbordet när jag skriver detta!

20 augusti

Vi stannade kvar i Falun på måndagen. Vädret var varierande och vi hade en del ärenden att uträtta. Igår körde vi till Leksand. Mats förkylning var mycket bättre men jag kände mig hängig... Vi sålde en av Mats oljemålningar, handlade och åt lunch uppe på Ullviberget innan Mats fortsatte på sin tavla. Den kommer att bli mycket bra!
Efter några timmar började det torna upp sig till regn. Vi sov en liten stund och snart smattrade regnet mot taket. Vi bestämde oss för att åka tillbaka till Falun men först levererade vi ett vykortsset till Maria i Rönnäs. Olle skulle flytta till egen lägenhet så alla var hemma och skulle hjälpa till.

Det känns att hösten har kommit.

Idag börjar skolorna!


18 augusti

Så är jag tillbaka i det vanliga livet igen. Jag är frisk och mina krafter växer allt mer. Kompisarna i Gävlegänget och Mats säger att de sett en stor förändring under sommaren. Jag vet inte vad de ser men förmodligen är det det jag kände efter bröstdagboksfesten - jag har klivit in i den friska världen! Jag har också mått väldigt bra av att få vara hemma och känna mig frisk- dvs ha semester!
Den 1 september börjar jag arbeta halvtid och det känns bra. Jag räknar med att det kommer att ta all kraft till att börja med. Tillsammans med resor till och från blir det fyra sjutimmarsdagar i veckan. Jag räknar med att vara ledig på onsdagar.

Två veckor återstår av semestern. Denna vecka startar skolorna och barnen bor hos sin pappa och flyttar hit på söndag. Därefter går vi in i den lunk vi brukar ha. Barnen bor hos mig i tre veckor. Åsa flyttar till pappa en vecka ensam och därefter flyttar Elin och de bor där tillsammans en vecka. Jag är barnledig var femte vecka.

I helgen bodde vi i Lövåsen. Mellan regnskurarna åkte vi ut på några turer med Mats nyförvärvade motorcykel. Med packväskor och ryggstöd känner jag mig riktigt bekväm som passagerare.
Både på fredagen och lördagen fångade vi kräftor i Anna och Lasses kräftvatten i Långshyttan. Vi paddlade kanot och vittjade burarna. Förra helgen var fångsten dålig men denna helg hade vi bättre tur - jag har ännu inte hört hur mycket mer Lasse och Anna fångade under lördagsnatten och söndagsmorgonen men totalt blev det säkert 100 kräftor i alla fall. Nästa lördag planeras kräftfest!
Mats och jag arbetar också med våra nya konstsidor som snart kommer att publiceras på Internet. Tills vidare har vi lagt ut Mats och Gunillas sommarbilder med de senaste alstren.

Idag åker vi upp mot Leksand igen. Mats oljemålningar väntar på att bli färdigmålade och vi ska leverera ett vykortsset till Maria i Rönnäs. På onsdag ska vi hem igen. Mats ska åka ner och träffa sin vän Per några dagar och jag ska fortsätta med lite praktiska saker här hemma. På onsdag får jag de retroaktiva pengarna (för 4 månader) från Försäkringskassan - då har vi klarat oss tre veckor på nästan ingenting... Fr o m onsdag är penningbekymren över!!

Det kan inte vara bättre! Jag är frisk, har semester och pengar!!!!
(Ja, ja jag vet - så rik är jag inte, men nu går min strama månadsbudget ihop, jag kan betala räkningarna och sommarens skulder och köpa all den mat jag behöver!)

Maria L: Vilket härligt besked, Gunilla!!!! Många kramar!!!
Ingela: Låter som skön semester i alla fall. Fick ni många kräftor?
Gunilla: Tack AnnCatrin, Anni och Ingela! Är nu hemma efter en helg på motorcykel och fångandes kräftor i en canadensare - täningsvärk...
Anni: GRATTIS!!!
Ingela: Härliga tavlor ni har! Verkligen fina motiv också.
Ingela: Underbart besked Gunilla! Läste igår kväll om dina farhågor.
AnnCatrin: HURRA!!! Jättekram!
Gunilla: Tack Ewa och Anita!!! Proverna var helt OK! Jippi!!!!!!!!!
Ewa: Hej Gunilla! Väntan är svår.. Tänker på dig. Nu håller vi tummarna.
Anita Holm: Hej Gunilla! Jag läste din dagbok nu och håller tummarna för dig. Jag förstår att du är orolig! Man vill ju förtränga att man har varit sjuk. Kram Anita

15 augusti

Precis innan jag skulle publicera nedanstående ringer en sköterska från mammografiavdelningen och meddelar att allt var OK!!! Läkaren var upptagen men hade skrivit ett brev som kommer med all fakta!

Vilken morgon!!!

Bilden heter "Korpen flyger" och är en akvarell gjord av mig under cancertiden.

Vi blev kvar i Falun hela dagen igår. Ute regnade det och var dåligt väder, vi är halvförkylda och behövde en vilodag. Mats gjorde en stor gryta med Chili con Carne och jag satt mest framför datorn och jobbade medan jag väntade på telefonsamtalet som aldrig kom...
Jag pratade med Ewa, Anita, Maria GN och AnnCatrin och Anni, Britt-Marie och Anette mailade - de väntar också på läkarbeskedet... Det är skönt att få dela otåligheten med vänner! TACK!

Nu på morgonen har en sköterska på mammografiavdelningen lovat att läkaren ska ringa under dagen.
När jag ringde försäkringskassan fick jag veta att de hade beslutat att växelvis boende inte gäller för Åsas del. Det innebär att jag får underhållsstöd för henne och får retroaktiva pengar nästa vecka!!!!!!!!

Vi ska fånga kräftor ikväll igen. Vi tar husbilen och sover över hos Lasse och Anna. I helgen ska vi till Lövåsen och trycka upp ett vykortsset av mina Rönnästeckningar och sedan åker vi ut och målar/tecknar igen. Vi tror att vädret och våra förkylningar ska bli bättre under helgen.

På något sätt kommer jag att meddela via denna sida vad jag får veta av läkaren, så att ni slipper undra!

Tillbaka till Gunillas Dag för Dagbok

Översikt över mina webbsidor

© Gunilla Rohlin 2003 -2006