Tillbaka till Gunillas Dag för Dagbok

29 oktober

Igår flyttade Åsa hit från sin pappa. Jag hade massor av praktiska saker att ordna på jobbet eftersom jag är ledig resten av veckan.
På kvällen började jag känna mig förkyld och hängig, så jag hällde i mig massor av vitaminer och gick och la mig tidigt.
Idag känner jag mig inte sämre men förkylningen ligger där bakom och lurar... Jag har bestämt att inte bry mig om den i vilket fall! Allt är som det ska!

När vi packat och kört Joel till bussen så börjar vi vår resa mot Skåne!

Trevlig Allhelgonahelg!

Karin L: Grattis till nya tjänsten! Kul att det ordnade sig - vi behöver dig!
AnnCatrin: GRATTIS GRATTIS GRATTIS till både dig och arbetsplatsen!!!


28 oktober

Igår blev det klart med mina nya arbetsuppgifter, så vi firade på kvällen. Från den 1 november kommer jag att vara informationsansvarig på BV-Data och mina arbetsuppgifter och befogenheter är tydligt formulerade. Det är ett arbete jag ser fram emot!

Snart kommer Åsa och jag ska följa henne till specialisttandläkaren. Mats och Joel kör mig till jobbet och åker sedan till Lövåsen och lämnar Bubba hos Gerd och Klasse. I morgon åker Joel hem med en buss mitt på dagen och Åsa, Mats och jag kör därefter ner till Bjärnum. Elin tar sig dit med tåg från Nyköping.
Min syster Karin kommer i morgon eftermiddag och min syster Birgitta och Hasse kommer till Bjärnum ikväll.  Vi hinner inte förbi dig, Agneta S denna gång. Christian kommer till Bjärnum så vi får träffa honom där. Mats ska åka till Malmö och träffa sin mamma innan vi på söndag kör hem igen.

Allt är som det ska
och jag gör det jag ska!

Gunilla: Kul att höra Anette!!! Lägg allt bakom dig... Kram!
Anette: Hej Gunilla. Nu är jag hemma igen. I skick som ny. Nu lägger jag allt bakom mig. Ska bara skriva klart om Mösseberg. NU är jag frisk. Och håret växer och frodas. Kram Anette
Gunilla: Anni - så var det säkert... någon mening med det var det i alla fall!
Gunilla: Agneta S: Vi hinner inte förbi er denna gång. Vi har en cateringfirma som är intresserad av varuprov så vi kommer förbi nästa gång! Mats hälsar!
Anni: Det var inte meningen att ni skulle använda något elektroniskt :)
Agneta S: Hej Gunilla! Kommer Ni in och fyller på marängförrådet, när Ni kommer till Skåne?


25 oktober


Samma häbbre i Arkhyttan, i akvarell/tusch (målad med tumvantarna på...)

En solskenslördag... Vi vaknade utsövda...

Jag höll mig vaken riktigt länge igår. Åsa var här och åt med oss innan hon gick hem till en kompis som hon skulle sova över hos. Sedan var det filmer och sofforna som gällde tills en av våra hyrDVD:s fastnade igår inne i DVD:n! Det var den sista filmen vi skulle se men vilket elände.
Idag kopplade vi loss den och for till affären och fick en ny och de lovade att skicka DVD:n så fort de tagit emot den på verkstaden... På uthyrningen tog de det lugnt (det var visst inte första gången) och vi fick utan extra kostnad anstånd med tillbakalämnandet!

Vi körde ut till Arkhyttan och tänkte arbeta lite men hade glömt den bärbara datorn i Falun. Då tänkte vi passa på att fotografera våra tavlor med Joels digitalkamera men då dog batterierna... Så vi åkte ganska fort tillbaka hit till Falun igen (och hyrde några nya DVD-filmer...)

Gunilla: Mmmm, det var gott!!! Jag glömde nämna Janssons frestelsen...
AnnCatrin: Snart får ni börja lägga ut recepten också! Dregel...

24 oktober

Denna teckning av ett häbbre i Arkhyttan gjorde jag i onsdags.

Fredag eftermiddag...
Joel kom igår och vi hade fest! Mats hade gjort lammrullader, ugnspotatis, gudomlig sås och vitkålsmousse! mmmmmmmmmmm
Det var lite svårt att kliva upp och sticka iväg till jobbet i morse när de andra låg och sov. T o m Bubba stannade kvar i sängen...

Nu återstår bara att komma överens om lönen, sedan vet jag hur framtiden ser ut på jobbet. Jag ska fundera över helgen hur jag vill ha det!

Ewa ringde och Anita från Valbo mailade idag. Vi tänker träffas i Gävle under november månad. Det är nu ett år sedan vi strålades där...
 

Vi möblerar just nu om i mitt rum igen. Det gäller att få rummet både trevligt och funktionellt. Fast just nu ser jag fram emot en lat helg.  Joel och Mats håller på att laga mat för ett helt kompani, "hoppande djävlar", prinskorv, smördegssnacks, varma mackor..... Vi ska ha filmkväll, 3 DVD:s har hyrts...
Vi får se hur länge jag håller mig vaken...

Trevlig Helg!!!!!

Gunilla: Torsdag: Det var -12 grader i Borlänge i morse!!!! Snart kommer Joel med bussen. Mats har lagat lyxmiddag!!!!


23 oktober
Denna skylt kom från AnnCatrin igår. Hon hade fått den av en kompis...

I  måndags började de första snöflingorna att falla - även i Stockholm, men vi har inget snötäcke ännu. Temperaturen höll sig under noll hela dagen Igår satte vi på vinterdäcken. Jag målade akvarell utomhus med tumvantarna på...
I kväll kommer Joel - då blir det fest!

Allt är bra!


21 oktober
 

Vi säljer julkort med 5 olika motiv!

Jag hade en intressant och bra dag i Stockholm. När jag kom hem vid 20-tiden väntade Mats med god middag...
Vi fick kontakt med Tobias via msn och fascinerades av tekniken. Att både kunna se och prata med honom i realtid via datorn kändes fantastiskt. Mats var överlycklig - han längtar efter sina söner!
Vi har gjort en miss i vår planering för novemberlovet och missförstått Joels ledighet. Han är ledig nästa vecka liksom Elin och Åsa. Vi planerade att köra till Skåne då och trodde Joel skulle komma hit när vi kom hem.  Vi är många att anpassa oss till men det ordnar sig alltid!!! Joel tar ledigt från skolan och kommer hit nu på torsdag och vi reser ner till Skåne nästa onsdag när han reser hem.

Idag är jag kompledig och i morgon är det min lediga dag. Vi ska greja lite både här hemma och i Arkhyttan men mest ta det lugnt. Jag tycker att jag börjar hitta en bra rytm. Jag sover bra nätterna mot mina lediga dagar och mycket sämre när jag ska upp till arbetet men hinner inte bli övertrött.

Gunilla: Tobias bor och arbetar i San Diego, USA... Sist vi såg honom var förra sommaren...
Gunilla: Måndag kväll: Hemkommen från Stockholm. Vi har precis tittat på Tobias (Mats äldsta) i webbkameran och även pratat med honom!!!! Han åt frukost!19 oktober

Det kom ett mail idag:

"
Hej Gunilla
När man haft en sådan sjukdom som cancer, då får man lita till anarkisternas gamla slagdänga "ALLT MED EN GÅNG"
Det var bra att du köpte TV:n
Hälsningar
Peter"

Tack Peter, kul att se att du fortfarande läser min dagfördagbok!!!

Igår kväll åt vi gott, sammanfattade enkäter och hade trevligt hemma hos Anna. Elin och Jonas firade 6 månader tillsammans och Åsa satt rödgråten framför TV:n när vi kom hem - den hyrda DVD:N var såå sorglig men slutade bra så hon grät en skvätt för det också...

Vi firade Åsa idag - hon är 15 år, min minsting... Jag hade gjort en god dajmtårta och Åsa hade bakat bullar som vi åt av under dagen. Nu har tjejerna flyttat till sin pappa och jag förbereder mig inför morgondagens Stockholmsresa med jobbet. Tågtaxin hämtar kl 6.05 och lämnar tillbaka mig kl 20.00. Jag ska på en huvudredaktörsträff angående det ombearbetade Intranätet. På tisdag tar jag kompledigt och är ledig på onsdag också.
Mats och Bubba är här så jag slipper känna tomheten efter flickorna.

Gunilla: Underbart både Anni och Anette. Vi/ni/själen hittar hem! Vi hörs!
Anni: Jag börjar få ordning i röran, själens/hemmets/datorns. Snart, snart blir det tid till renskrivning. Ska bara hitta blocket...
Anette: Hej! Hit skulle du också behöva komma. Jag har aldrig blivit så bortskämd och ompysslad. Nu ska jag snart måla klart min andra tavla. Ha en skön helg. Kram Anette

18 oktober

Lördag morgon och hela huset sover... Jag vaknade kl 7, då min väckarklocka brukar ringa, och stannade länge kvar i sängen för att möta denna nya dag så bra som möjligt. Så skönt det är att ligga och dra sig och vakna långsamt. Till slut fick kaffesuget mig att kliva upp.

Mats har målat denna akvarell - "Uppe på berget".

I förrgår köpte jag en sprillans ny 32-tumsTV och en ny video/dvd-spelare!!! Vi har sedan 1997 tittat på min, vid skilsmässan panikinköpta, KöksTV och när videon gick sönder började jag fundera och i onsdags bestämde jag mig! Eftersom jag redan har mycket skulder känner jag mig "omoralisk" som även drar på mig denna kostnad - det kommer att kännas. Men det är det värt!!!! Skulle jag försöka spara ihop till det skulle barnen vara utflyttade innan jag hade råd och det är NU vi behöver det. Det känns svårt att skriva om det här - jag skäms lite och känner ett behov av att försvara mitt beslut.... hmmm
NEJ! Jag tänker inte skämmas - det var ett bra beslut! Punkt. slut!
...och flickorna är överlyckliga! ...likaså Mats och jag...
Igår kväll hyrde vi Matrix-Reloaded på DVD och njöt av fantastiskt ljud och bild. Själva filmen var inte så bra men det gjorde inget!

Jag var fruktansvärt trött igår. Läkarbesöket kändes mycket bra men mycket energi gick tydligen åt både till det och TV-inköpet...

På jobbet väntar jag på besked om min framtida sysselsättning, det mesta är klart men vi väntar på några ytterligare besked innan jag kan sätta igång. Jag börjar känna mig otålig.

Ikväll ska Mats och jag hem till Anna på middag och sedan ska vi sammanställa den enkät som vi gjort i Badiba Gospelkör.
I morgon ska vi fira Åsas 15-årsdag - hon fyller på måndag men vi firar henne en dag tidigare. Båda flickorna flyttar till sin pappa på söndagseftermiddagen.

Gunilla: Trevlig helg!!
Gunilla: Fredag kväll: Jonas har kommit, vi har ätit gott, Elin och Jonas drog iväg, Åsa, Mats och jag sätter oss nu framför TV:n... Fredag kväll!
Gunilla: Torsdag kväll: Nu har jag skrivit i dagboken AnnCatrin! Allt är bara bra!


16 oktober

Läkarbesöket hos onkologen Gunilla gick bra! Jag är lycklig över att ha haft turen att få henne som min läkare!
Allt är OK med mig, hon säger att jag troligtvis får räkna med minst ett år till innan jag är helt återställd. Jag blev nu sjukskriven på halvtid fram till den sista mars 2004 och tidigast efter sommaren kan det bli aktuellt att utöka arbetstiden. Det kändes skönt eftersom jag känner att jag inte skulle orka arbeta mer... Hon bekräftade att min värk och trötthet är en biverkan av cellgifterna (jag fick den sista kuren för exakt ett år sedan) liksom att stresståligheten minskar för många av oss cancerdrabbade.
 

Tillbaka till Gunillas Dag för Dagbok

Översikt över mina webbsidor

© Gunilla Rohlin 2003 -2006