29 februari

Jag vaknade tidigt idag, denna dag som är lite ovanlig, den 29 februari...
Sportlovet tar slut för flickorna, Joel börjar sitt lov och Jonas åker tillbaka till Karlskrona.

Jag är förundrad över händelsernas gång.
Jag hade rätt, det är stora förändringar på gång. När jag hade lyssnat inåt efter vad jag ville och lyfte blicken så fanns huset och lösningen mitt framför mig. Husköpet är inte klart än, men jag är övertygad om att vi kommer överens om priset. Därefter ska en besiktningsman hjälpa oss, så att vi inte gör några missar. Våra lägenheter och ateljén ska sägas upp och vi har tre månaders uppsägningstid. Vi ska försöka att ordna så att vi har en månad på oss att flytta in (och ut).

I juni kan vi dricka morgonkaffet i Arkhyttan...
Vi räknar med att gästrum och gästhus kommer att fyllas av våra vänner. Min syster Karin har redan bokat in sig när hon är i Sverige i augusti!

AnnCatrin: Underbart, Gunilla och Mats. Jättegrattis! Vilken tur att jag har så nära... kan komma ofta...

Gunilla: Om vi köper vi huset får ni och alla andra vänner plats när ni kommer!!!! Och det vill vi att ni gör!!!

Gunilla: Tack Anette och Agneta S! Det är jättekul och spännande och går allt i lås så blir allt som det ska!!


28 februari

Lördag kväll:
Just nu sitter Elin, Åsa, Joel och Jonas och planerar hur de vill ha det i nya huset. De disponerar övervåningen. Joel har ännu inte varit där. Jag, flickorna och Jonas for dit i eftermiddags och tittade - Mats och Joel ska titta på måndag (vi fick inte plats i samma bil...) Majvor bjöd oss på kaffe och Schwartsvaldtårta och visade oss runt. Vi tittade, drömde och gav henne alla en kram och hon tyckte det var så mysigt...
Huset är vårt - det är helt klart - det gör sig mycket bättre i verkligheten än på bild! I kväll ringde Majvor och var glad över vårt besök. Hon är angelägen om att sälja huset och har insett att vi är bra köpare! Härligt!!!

Nu väntar bakad potatis och Laphroaig! (uttalas lafrojg). Mats tillägger att den redan är halvvägs urdrucken...

Agneta S: Hej! Mycket hus!!! Ser bra ut. Kommer att passa till Er!!!!!

Anette: Jag håller alla tummar jag har för att ni får köpa huset. Kram Anette

Förmiddag:
Igår kväll var vi och tittade på inomhusflyg i Lugnets sporthall. Det är mäktigt att titta på när de fina eldrivna modellflygplanen glider omkring i den stora hallen. Jag blev sugen...  - de eldrivna planen har lång flygtid och detta skulle vara ett bra sätt att träna.

I morse klev Mats upp och for till Storvik och hämtade Joel som kom med morgontåget. På vägen hem bevittnade de en singelolycka och kunde hjälpa passagerarna till akuten med lättare skador. Det har snöat i natt och bilen fick sladd när den skulle köra om.

Idag ska vi åka ut till Arkhyttan och visa barnen huset. Det är ju jättebra att Joel är här också. Den äldre kvinnan ringde igår och sa att vi kunde komma vid 2-tiden.

Vägen mot Lövåsen


27 februari


Det vita huset ovanför Arkhytteskylten är det hus vi vill köpa.
Den röda gäststugan med skorsten syns också, liksom en liten bit av dubbelgaraget... Denna väg kommer från Hedemoravägen och Stora Skedvi.

Eftermiddag:
Banken var positiv till lån så nu har vi lämnat ett bud och det känns som huset är vårt...
Jag är mycket tagen - detta är inte något jag gör varje dag. I början av 80-talet  var jag husägare ett antal år men det var länge sedan...

Förmiddag:
Gospelsången igår kväll satt fint! Jag mår så bra av att sjunga!!!
Karin K och Karin L från mitt jobb var med för första gången och såg även de nöjda ut när vi slutade!

Vi har hittat ett hus i Arkhyttan som skulle vara perfekt för oss. Vi har varit där och tittat två gånger och idag ska vi prata med banken och se om vi får lån så att vi kan lämna ett bud på huset!

Huset ligger precis bredvid Bergåfabriken, där vi nu har vår ateljé, och det finns flera småhus på tomten. Ett av dem är på två rum med loft - där skulle BilldocDesign kunna ha kontor och ateljé... Bostadshuset är stort och rymligt med en stor inbyggd veranda längs hela baksidan...


Klicka på huset så får ni se fler bilder...

Så spännande det känns...
och så rätt!!
Allt är som det ska
och ska vi ha huset så fixar sig allt...

Jag återkommer så fort jag vet något mer....
 

För en liten stund sedan ringde en arrangör för Borlänges nostalgidagar som är i augusti. Han hade hittat mina 50-talssidor på Internet och undrade om jag ville berätta om 50-talet i 10 minuter vid invigningen på Sveatorget.  Jag svarade ja!

Gunilla: Visst var det härligt att sjunga - Kul att du också är med Karin L!

Karin L: Va' kul det var att sjunga igår!!!


26 februari

 

Gårdagen var en bra och skön ledig dag!
Åsa tömde vardagsrummet och fick nästan klart i sitt rum. Mitt rum är klart!! Mats kom och satte upp en skrivbordslampa över sin arbetsplats som pricken över i:et!
Flickorna och jag åkte och storhandlade på Willys - vi är inte ensamma om att ha upptäckt hur billiga de är... När vi kom hem gjorde jag Marias linssoppa med vitlöksyoghurt och stekte pannkakor.

Idag ska vi göra några Billdocarbeten och i kväll kommer Jonas. Mats och jag ska träna med nya kören innan dess.
På lördag kommer Joel ner från Umeå och stannar över sitt sportlov. Vi ska spela DD (Drakar och demoner) en av dagarna...25 februari

Åh, så skönt att vara ledig några dagar!

När jag kom hem igår hade Åsa tömt sitt rum och tillfälligt ställt sakerna i vardagsrummet. Hon håller på att möblera om och har lovat att bli klar idag, så att vardagsrummet blir återställt till sitt ursprungliga skick.

Mats och Bubba är i Lövåsen för några dagar, jag tror de kommer hit idag igen.

Gårdagens bildval säger mer än tusen ord.  Jag har länge gått och stirrat ner i marken men äntligen lyft blicken och ser mitt mål och att vägen dit är överkomlig och inte alltför lång...

Jag fick Åsas garderob igår och vi har byggt ut mitt skrivbord så jag nu kan göra det sista i mitt sovrum för att det ska bli färdigställt. Jag tänker i övrigt ta de lediga dagarna som de kommer. Mycket finns att göra här hemma men först och främst vill jag umgås med flickorna, vara utomhus och återhämta krafter.

AnnCatrin: Vilken kanonbild du lagt ut idag!

Anni: Roligt att ni blir sambos!!24 februari

Gunilla: Tack - Agneta S! Måndag, trött... fast ute var en underbar solskensdag!!

Agneta S: Sambos.....Grattis!

Förkylningen har stannat upp... Jobbet väntar.


23 februari

Den 17 februari skrev jag att något nytt var på gång och det är det. Jag vet nu vad jag vill och det är stort - länge har jag varit oviss och mer eller mindre hoppats på att få ett svar "utifrån".
Jag ska söka inåt. Det är där jag hittar svaren. Mitt inre ger svar så småningom och mina sanningar är de jag ska lyssna och lita på. Det vet jag, men ändå blir jag orolig när jag inte hittar svaren direkt. Jag måste komma ihåg att rätt som det är, faller alla svar på plats och därefter skapar jag lösningar i min verklighet. Nu letar vi en ny bostad, där vi alla får plats och där det finns gott om utrymme. Vi har hittat några alternativ som vi just nu undersöker.

På kylskåpsdörren (med kylskåpspoesins hjälp) skrev jag häromveckan:

Modig vilja
väljer verklig nyans
när min sanning är naken...

Jag har blivit förkyld och var lite hängig igår. Två dagars arbete blir lagom denna vecka. Elin kom hem med ett sent tåg igår kväll.


22 februari

Vi hade en underbar kväll med Tage och Anita när vi lyssnade på Lise och Gertrud på Maximteatern i Borlänge. Mats fick akut tandvärk under torsdagsnatten och var efter tandläkarbesöket på fredagseftermiddagen rätt tagen. Anitas moster dog härom dagen och hennes mamma ligger inför döden så hon var också omtumlad. Trots detta hade vi en härlig kväll som vi avslutade med en öl innan vi for hem. Det är fantastiskt att fördela ut 50-årspresenterna så att jag hinner njuta... Mats hämtade i fredags hem den tavla av Monica Gorschelnic som jag fick av honom i födelsepresent. Den hänger vid fotändan av min säng!

Den nystartade gospelkören verkar jättebra! Mycket medlemmar, härlig sångarglädje och en bra körledare! Mina arbetskamrater Karin L och Karin K överväger också att börja i kören!


Igår var vi i Arkhyttan och träffade företagare. Jag trivs allt bättre med människorna och bygden. Vi ska ha Arkhyttandagar i april. Då kan man fika, köpa hantverk, hemslöjdsprodukter, kontorsmöbler, konst mm och se hur stor företagsamheten är i Arkhyttan. Vi sålde också ett skåp via Blocket.se åt Vera.

Planerna för att byta bostad fortsätter att ta form. Nu har Mats och jag bestämt oss för att hitta ett gemensamt boende. Vi ska alltså bli sambos!
Det senaste halvåret har Mats praktiskt taget bott hos oss på heltid och vi skulle spara mycket pengar på att flytta ihop. Förutom att det är trevligt!

Åsa flyttade hit igår och vi tog en gemensam TV-kväll. Jag behöver helgerna för att återhämta mig, särskilt efter en sådan intensiv arbetsvecka jag hade senast. Kommande vecka arbetar jag bara måndag-tisdag! Barnen är sportlovslediga!

Karin L: Tips: Lördag 21/2 kl 19:00 sjunger Credokören gospel i Hagakyrkan i Borlänge.


20 februari

Idag ska GD (Banverkets Generaldirektör) ta beslut om hur det ska bli för oss i framtiden. Inom en vecka kommer vi att få besked...

Jag har för mycket arbete på jobbet just nu. En konsult slutar och ska snabbt ersättas och jag har suttit i intervjuer hela veckan. Allt ska vara klart i eftermiddag eftersom den nya konsulten ska börja på måndag... Dessutom drabbades vi av en rejäl virusattack och informationsflödet kring detta måste fungera...

Ikväll ska vi gå på underhållning i Borlänge- en födelsepresent av Anita och Tage. En musikupplevelse med Lise Hummel och Gertrud Stenung!!!

I morgon flyttar Åsa hit, Elin åker till Nyköping men kommer hit på söndag. Nästa vecka har de sportlov och jag har semester torsdag-fredag.

Livet fortsätter att bli allt ljusare...

Gunilla: Fredag: Igår kväll var Mats, Anna och jag och sjöng i en nystartad Gospelkör här i Falun. Jättekul... och helt utan noter!!


18 februari

Vi får långa rapporter från Ellinor med familj som just nu hälsar på min syster Karin på Havanna. De har gjort succé med kubbspelet och i dagarna anordnas en extra turnering...
Jag är jätteavundsjuk...

Idag är ledig dag och jag sov gott och länge som jag brukar inför ledigheten.

 

Sorg och Glädje

Jag funderar över några av Kahlil Gibrans ord om sorg och glädje. Att de hör samman. Att glädjen är förutsättningen för sorg. Om jag inte känner glädje kan jag inte känna sorg. Därför ska jag acceptera och tillåta sorgen - den kommer ur något jag tidigare haft glädje i! Den är naturlig och en del av livet liksom glädjen...
Självklart - javisst!! Men tidigare har jag värjt mig för sorgen, försökt undvika den - det gör ju ont. Nu försöker jag tänka att den är bra, stanna i den, tillåta den och även njuta av att känna den - den är naturlig eftersom jag saknar glädjen som sorgen är sprungen ur. Så tittar jag mig omkring och hittar nästan genast ny glädje - och aldrig är den ena glädjen eller sorgen den andra lik.
 

Jag har precis läst Älskade Barn av Marianne Fredriksson. Hon fortsätter att skriva böcker som tilltalar mig. I intervjun i slutet av boken får vi veta att hon ovanför sin säng har en bild av sin skyddsande...

Mår vidunderligt,
möter dagen i visshet:
Allt är som det ska!
 


17 februari

Just nu mår jag vidunderligt... Jag känner att jag vaknat upp ur en tids "likgiltighet och tyngd" samtidigt som jag inte förstår vad som händer med mig.
Mina sinnen är oerhört vakna och jag upplever allt mycket starkt...

...något nytt är på väg... Allt är som det ska!!!!
 

Denna haikudikt skickade Mats till mig i morse:

klarhet i gryning
hjärnans skyar rensas bort
så vill jag leva

Mina kära Gävlevänner hade hittat texter ur Profeten på CD! Peter Haber har läst in texterna och Björn J:son Lindh har gjort musiken.
Jag lyssnar och begrundar...

"Dessa texter speglar en universiell livssyn och har ett tidslöst budskap. Samma höghet i tanke och språk som återfinns i Bergspredikan, finns även här och med en enkelhet som gör att människor kan tillämpa Profetens visdomsord på sina egna liv. Här återfinns bl a läran om alltings samhörighet."
Källa: http://www.spaus.com/svenska/produkter/kassetter/musik.htm

Delar av nedanstående text har jag tidigare citerat här i min dagbok:

Om äktenskapet

Men låt det vara rymd i er samhörighet och låt
himmelens vindar dansa mellan er.

Älska varandra, men gör icke kärleken till en boja. Låt den hellre vara ett rörligt hav mellan era själars stränder.

Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare. Giv varandra av ert bröd, men ät icke av samma stycke bröd.

Sjung och dansa tillsammans och var glada, men låt
var och en av er vara ensam, liksom strängarna på en luta är ensamma fastän de vibrerar av samma musik.

Giv era hjärtan, men icke i varandras förvar, ty endast Livets hand kan rymma era hjärtan.
 

Det är ett utdrag ur Kahlil Gibrans bok "Profeten". När jag surfade runt hittade jag lite fakta om boken:

"PROFETEN är en av detta sekels mest citerade böcker. Vid snart sagt varje dop och bröllop läser man högt ur  mästerverk. Detta är den första illustrerade utgåvan som publicerats i Sverige. När Profeten kom ut för första gången 1923 fick den ett synnerligen ljumt mottagande av recensenterna. Första upplagan sålde dock slut på kort tid, och boken har nu översatts till ett tjugotal språk och har sålts i mer än åtta miljoner exemplar. För den omsorgsfulla och lyhörda nyöversättningen svarar Hans-Jacob Nilsson. Förordet är skrivet av Jesús Alcalá, ordförande i Amnesty International"

"I poetisk form sammanfattade Gibran sitt religiösa och filosofiska budskap. Boken publicerades i USA 1923 och har sedan dess översatts till en mängd språk och spritts över världen. Den svenska upplagan kom redan 1977 och sedan dess trycks den ständigt i nya upplagor.

“Jag har kommit för att leva i Kärlekens höghet och Skönhetens ljus, vilka är återspeglingar av Gud. Jag är här, jag lever, och kan icke förvisas från livets rike, ty genom mina levande ord skall jag leva i döden. Jag kom för att verka för alla och med alla, och det jag gör idag i min ensamhet skall genljuda i morgon från de många. Vad jag nu säger ur ett hjärta, skall imorgon sägas av oräkneliga hjärtan.”"

Källa:
http://www.maxstrom.se/profeten/inledning.html
http://www.planet.se/profeten.htm


- Och om ni inte kan arbeta i kärlek utan endast med olust, är det bättre, att ni lämnar ert arbete och sätter er vid templets port och tar allmosor av dem, som arbetar med glädje.
Ty om ni bakar bröd med likgiltighet, bakar ni bittert bröd som endast till hälften mättar människans hunger.

Ur "Profeten" 1923 / Proprius 2001"

http://members.chello.se/humanistgruppen/Citat/kahlilgibran.htm

Hela Profeten på engelska: http://www.columbia.edu/~gm84/gibtable.html

Anette tipsade om boken: Vem snodde osten?

Lotte: Kära Gunilla; Jag tittar inn paa din sida ibland, det är saa skojigt att sitta här i Spanien och se fina bilder fraan mammas hemtrakt; min mamma gick paa Lövaasens Skola!!!

Gunilla: Tisdag: Allt är som det ska!

Karin L: Jag har också läst den. (Rolf har en kopia.)

Anni: Den läste jag för ett bra tag sedan - den är bra!

Vem snodde osten?
hur vi tacklar förändringar
"Boken har länge toppat världens bestsellerlistor. Den är en insiktsfull och roande berättelse om hur du kan lära dig att tackla förändringar i arbetsliv och privatliv.
Av Spencer Johnson
Format 140 x 215 mm, 92 sidor.
Inbunden Brainbooks
"

http://www.kommunlitteratur.se/index.html

Best nr 1175 Pris 126:-
15 februari

Helgen har varit underbar. Jag har tillbringat den tillsammans med Gävlegänget i Stockholm. Vi invigde Marias nya lägenhet och hennes nya köksbord med fem stolar...
Den andra Maria hade stickat oss alldeles egna lovikavantar med personligt utseende!

Igår var vi och tittade på Vårsalongen på Liljevals (jag var inte så imponerad) och fikade sedan på Kulturhuset. Vi träffade roliga och positiva busschaufförer och Stockholm visade sig från sin bästa sida i strålande sol!

På kvällen hade de ordnat en underbar trerättersmiddag och uppvaktade mig med fina presenter!!! Jag fick bl a en CD med texter ur Profeten av Kahlil Gibran. Peter Haber läser och Björn J:son Lindh spelar...
Jag lyssnar och begrundar - återkommer till detta senare!

Idag var vi och tittade på Ellen Key skolan, där Maria arbetar. En fantastiskt vacker skola. Det är en 12-årig waldorfskola.

Nu är jag tillbaka i Falun, stärkt av att ha träffat vännerna men också lite trött.
En ny arbetsvecka väntar.


Fredag den 13:e februari!

Allt är som det ska och idag åker jag till Stockholm för att träffa Gävlegänget!!!!
Jag ser fram emot att få vara med mina kära vänner. Det är läkande och ger sådan kraft!
Elin flyttar till sin pappa i eftermiddag och Mats ser fram emot att få vara ensam hela helgen.

Det känns som om jag nu tagit mig igenom de tunga veckorna - jag tillät mig att känna det jag kände och jag tillät mig att vara trött. Flickorna och Mats har också varit lite låga,  men...

...nu har det vänt! 

Tillåter mörkret...
stannar och känner tillit.
Allt är som det ska!

Helad och öppen,
bortom mörkret står jag hel!
Stegen är lätta!

Trevlig helg!

Boktips från Anette:
En bok ni alla som drabbas på Banverket borde få läsa nu är "Vem snodde osten - hur vi tacklar förändringar" av Spencer Johnson. Försök få tag i den.
 Kram Anette11 februari

Ledig dag!
Jag sov mycket gott i natt - jag kan göra det när jag är obokad dagen efter. Nu på morgonen har jag suttit och bearbetat bilder av Anna och Lasses häst Aces Noble.

Mats stannade i Lövåsen igår och arbetar i Arkhyttan idag. Jag behöver vara hemma och "bara vara". Både Mats och jag har haft en tung period - vi tror att vi först nu pustat ut efter utställningar/jul/nyår/födelsedag .

Jag funderar mycket på bostadsfrågan igen. 8000 kr/månad lägger vi nu på vårt boende. Tänk om vi kunde få ner den kostnaden och kanske bo bättre!!!

På fredag ska jag åka till Stockholm och träffa Gävlegänget. Gissa om det ska bli kul!!!!
 

Gunilla: Tack för alla bakmaskintips!!!! :-)

Anni: :) Bakmaskin är inte dumt alls!!! Det är ofta min räddning. För nybörjaren är det enklast att köpa franskbröd-mix och utgå därifrån. Jag har för tillfället dille på valnötter i brödet.

Ann-Mari: Hej Gunilla, jag har haft en bakmaskin i 20 år och det är toppen, går att baka massor av olika bröd och en härlig doft på morgonen, du kan få recept. hälsa Mats . Ann-Mari(seniorlotteriet)


10 februari

Tack för bakmaskintips. Det verkar som om många tycker att de är bra!

Dagarna rinner iväg. Jag har pratat med Ewa som har börjat arbeta igen efter sin bröstrekonstruktion.
På jobbet diskuterar vi den utredning vi fick ta del av i torsdags. Nulägesbeskrivningen, som ligger till grund för det förslag som framlagts, är delvis korrekt men flera viktiga uppgifter har utelämnats och det förekommer även direkta felaktigheter. Jag har fått en känsla av det redan är bestämt att Banverket Data ska läggas ner.  Min grundinställning är att vi ändå kan vända detta till något positivt även om stora omvälvningar väntar...
Väldigt många arbetskamrater är oroliga och jag räknar med att det kan bli tungt och lite slitsamt ett tag framöver. Min tjänst är unik hos oss, så jag har ingen arbetskamrat i samma situation. Informationsfrågor arbetas det däremot med inom hela Banverket och vem vet, det kanske väntar en annan tjänst på mig...

De ringde från onkologen och ville att jag skulle träffa en annan läkare än Gunilla på återbesöket för att få förlängd sjukskrivning. Jag ringde upp läkaren Gunilla igår och hon förlängde min halvtidssjukskrivning tills vi kan träffas i april. I dagsläget kan jag inte märka att jag blivit bättre än senast jag var hos henne - men inte sämre heller!


8 februari

Söndag kväll...
Helgen har gått i rasande fart. Igår var vi hos Anna och Lasse en stund. På kvällen såg vi alla en triller som t o m höll mig vaken - säkert spelade  surroundljudet en betydande roll!
På www.bocket.se hittade vi ett höj- och sänkbart skrivbord som vi transporterade till Arkhyttan med hjälp av Tage och Anitas bil idag. Vi fortsätter att möblera om i mitt sov/arbetsrum och det blir bättre och bättre.

I kväll flyttar Åsa till sin pappa för två veckor, Jonas tog tåget tillbaka till Karlskrona i eftermiddags och en ny arbetsvecka väntar...

Är det någon som vet hur det fungerar med bakmaskiner. Vi funderar på att söka en begagnad för att baka vårt eget bröd. Jag har för mig att Anni skrutit om sin...
 


6 februari

Fredag!

Stora omvälvningar är på gång på jobbet - även om det inte kommer att ske snabbt. Den 20 februari ska vissa viktiga beslut tas. Jag ser inte mitt arbete som direkt hotat och känner mig inte orolig men många av mina arbetskamrater känner stark oro!

Lövåsens skola är såld fick vi veta idag.

Nu väntar en lång skön helg...

Anette: Jag väntar med spänning på besked om jobb och hus. Skolan ser jättefin ut och jag håller tummarna för att det går vägen. Själv har jag haft ett hus i Falkenberg på g men det blev inget. Kram

Gunilla: @home verkar fungera igen-ditt mail har kommit AC! Fast spammet fortsätter att vräka in den vägen... suck...

AnnCatrin: Kl 22.55 torsdag och jag har svarat på ditt mail. Hojta om det inte kommit - det blev home-adressen i hastigheten.

Anni: Jag håller tummarna för både hus och jobb. Själv tog jag mig tid och råd att gå till frissan idag! Urskönt...

Gunilla: Onsdag: Ledig dag... och plusgrader utomhus!


5 februari

Jag har kört Elin till Lugnetskolan kl 5.30. Hon ska till Trysil på friluftsdag! Min buss går först klockan 7.55 så jag har lite tid framför datorn.

Igår natt sov jag bra men kände mig lika trött ändå... det var bra med ytterligare en ledig dag. Vi åkte till Stora Skedvi och tittade på huset som var till uthyrning. Det låg inne i byn och hade en totalhyra som var högre än den jag har nu. Jag vill bo mer lantligt och sänka min boendekostnad, likaså ha längre hyrestid -de vill sälja sitt hus så fort som möjligt. Så det är inte aktuellt!
Däremot sneglar vi på Lövåsens skola som är till salu för 295 000 kr!!!!

Det huset skulle vara perfekt för oss! En lägenhet på 4 rum och därutöver 2 skolsalar, ett stort rum + slöjdsal på vinden. Duschar, en matsal och ett kök i källaren. Läget är jättefint. En egen stig finns ner till sjön. Huset ägs av Säters kommun och är i bra skick. Vi har begärt en visning.

Idag ska vi på Banverket Data få besked om vår framtid. Vår verksamhet har utretts och redan den 10 december väntade vi på ett besked. Först nu har all personal sammankallats och "domen" blir officiell idag. Spekulationer har förekommit men jag och många med mig har avvaktat - vad kan vi göra mer? De senaste veckorna har det ändå känts tungt - är det någon idé att göra detta tänkte jag... Jag känner mig inte orolig för att mista jobbet men antar att mina arbetsuppgifter kan förändras drastiskt. Vi får se!

Allt är som det ska!


3 februari

Vi var fem som sjöng igår. Vi har bestämt att fortsätta att träffas i Falun. Anna har sångövningar med oss. Jag vill träna mig att sjunga efter gehör och så lite som möjligt efter noter. Målet är att sjunga positiv musik, träna våra röster, hitta ett samstämmigt sångargäng och så småningom en körledare...
Jag kände mig mycket piggare och på gott humör efter träffen. Att sjunga är viktigt för mig!!!

Jag hade en ganska tung dag igår. Jag vet inte varför, men det mesta kändes motigt. Jag ska väl ha sådana dagar också... Mats monterade upp sin surroundanläggning till TV:n så vi satt och njöt av ljuv musik och häftiga ljudeffekter. Det annars mäktiga TV-ljudet kändes nu som blaha-blaha...

När jag hade lagt mig somnade jag direkt men vaknade efter en halvtimme, mådde konstigt och var superstressad. Jag har ingen aning om varför. Det var stört omöjligt att somna om, så jag satte mig vid datorn och surfade. Mats tittade på en inspelning av amerikansk fotboll från igår natt.
På Blocket hittade jag ett hus till uthyrning i Stora Skedvi. Det är grannby till Arkhyttan och inte alls långt från Lövåsen. Jag kollade upp Dalatrafiks bussar och det visade sig att det går bussar till och från Falugymnasiet varje vardag. Det är kanske detta hus jag väntat på... Opraktiskt för flickorna men inte omöjligt! Jag skulle kunna samåka med Marianne, min arbetskompis som bor i Stora Skedvi... Tankarna drog iväg och jag beslutade mig för att kolla upp huset.
Innan jag till slut somnade (vid 3-tiden), efter att ha reikat, bestämde jag mig för att stanna hemma idag.

Jag blev väckt av min mobil - Åsa hade missat sin tandläkartid hos specialisten! Inte precis något skönt uppvaknande... Jag har nu bokat en visning av huset i morgon, sjukanmält mig och ska försöka sova en stund till!

2 februari

Här var det -16 grader kallt i morse men i Borlänge bara -6...
Elin kom hem i går kväll och var på bra humör. Jonas kommer hit på nästa permission redan på torsdag. Det är oerhört viktigt att tonåringarna håller humöret uppe - det påverkar hela familjen!
 

Ikväll ska vi träffas och sjunga igen. Vi träffas hemma hos mig eftersom vi inte ordnat en lokal. Mats är på väg hit, han och Bubba åkte till Lövåsen igår.
 

Livet och floden flyter långsamt just nu...


1 februari 2004

Oj, vad jag var trött igår förmiddag.
Trots detta åkte Åsa och jag iväg till IKEA i Gävle. Vi fick en trevlig utflykt, vi åt på McDonalds, gick i lugn och ro igenom IKEA och kom hem 5 timmar senare på bra humör. Mats stannade (villigt) hemma och hade gjort middag till oss när vi kom tillbaka.

Benno TV-bänk

Vi åkte till IKEA för att köpa en 60 cm bred Billy bokhylla och det skrivbord Åsa fick i födelsepresent i höstas. Vi kom hem med Åsas skrivbord, Billybokhyllan och en TV-bänk. I fyndhörnan stod både bokhyllan och TV-bänken och väntade till ett pris som motsvarade en ny TV-bänk! TV-bänken stod på tur nästa inköpstillfälle så det var ingen tvekan att vi skulle köpa dem båda! Vi fick själva montera ner hyllorna för att få med dem i bilen - det tog säkert en timme... och sedan skulle allt in i bilen också... det var svettigt men vi hade roligt! Väglaget var vintrigt men bra. Det blir inte riktigt mörkt förrän klockan är närmare halv 6 konstaterade vi också!

På vägen hem hade jag bestämt att uppmonteringen skulle ske idag men inte kunde vi hålla oss... Nu är min bokhyllevägg nästan klar!!! Bara en CD-hylla och några hyllor över TV-bänken återstår.

Vi har lagt ut en ny sida om de Webbsidor BilldocDesign arbetar med.Idag kommer jag inte att göra mycket...

Dag förDagbok januari
 
Anni: Så där har det börjat bli i min @home oxå :( Å så är home-adresserna spärrade här och var för att DE skickar spam... *suck* Jag har haft min sen dom kom och vill gärna ha den kvar.

Tillbaka till Gunillas Dag för Dagbok

Dag för Dagbok:
december 2003
januari 2004
 

 


Tillbaka till Gunillas Dag för Dagbok

Översikt över mina webbsidor

© Gunilla Rohlin 2003 -2006