Översikt över mina webbsidor


Den 1 juni 2004 köpte vi vårt drömhus i Arkhyttan.

Detta är vår berättelse om vår vardag. Vi som flyttat hit är Gunilla, Mats, Elin, Åsa, katten Sotis och våra två hundar, Bubba och Alice.

En särskild hälsning till Ann-Mari i Gysinge som fick oss att starta denna dagbok ...


 

Första bilderna

Dagbok tidigare månader:


Huset: Hur det såg ut
Då och nu...


Hundarna

Nyare bilder:    
mars 29      
         
april   10          
             
maj

2

9

16 21      
               
juni

2

5

13 16 19 22  
               
juli

1

11 22 28      
               
aug 7 9 13 14 20 21 22

april maj juni  juli  aug


Dagbok september:
 1|4|5|6|9|12|13|15|17
19|20|23|26|29


oktober

1 september
Onsdag och ledig dag...
Jag har njutit hela dagen av att vara ledig och bo på denna lugna, rofyllda plats. Jag har hämtat kraft och tagit igen mig och är nu beredd på två nya arbetsdagar.
Mats mamma är nyopererad, hon opererade lårbenet igår. Vi eller bara Mats är beredda att åka ner till Malmö den närmaste veckan. Både Elin och Mats är bättre från sina förkylningar. Jag tycks ha klarat mig!
.
4 september
Vi tog rätt på och frös ner 55 kg lammkött i torsdags - nu är frysen välfylld med kött! Igår åt jag det första egna mogna plommonet -det var underbart gott!!
Mats har gjort Mor Annas inlagda gurka!

Gävlegänget kommer hit nästa helg och vi planerar att Mats ska åka ner till sin mamma. Vi har ännu inte hittat vår andra bil, så han måste vara borta när jag är ledig och hemma.

Jag har bytt arbetsuppgifter och ska arbeta med Banverkets omorganisation av IT-verksamheten under hösten. Det sker nu ett intensivt "uppstartsarbete", så arbetet tar det mesta av min kraft. Jag tycker att arbetet är roligt och ska se till att jag får bra distans till det...hitta en balans...//Gunilla

Ur scriptboardet:
Gunilla: Lycka till med flytten Anette!
Mats: Hejsan Cecilia, kul att du hittade vår H&H dagbok. Har du hittat bilderna på Bubba och Alice? Kom gärna och hälsa på. Hundarna
Anette: Hej! Nu flyttar jag också. Till ett bättre område. Står mitt i packning och städning nu. Sjukskriven till sista nov. Kram
Gunilla: Hej Cecilia! Så roligt det var att få träffa Lilli, Bubbas syster. De är lika. Jag hoppas att de snart kan träffas!
cecilia: hej fin sida ni har. jag har precis kommit in från en lång promenad med lillie i ös regnet ! så vi är något blöta ha det bra hälsningar cecilia & lillie
Gunilla/onsdag: Ledig dag... Mats och Elin är sjuka! Jag servar!
.
5 september

Vi har 22 fruktträd i trädgården: 2 körsbärs-, 7 äppel-, 3 päron-, 5 plommon- och 5 krikonträd... De första plommonen är mogna, krikon vet jag inte vad man gör med, körsbären är surkörsbär och jag har gjort några burkar inlagda efter mormor Agdas recept. Päron och äpplen är ännu inte mogna.

Äntligen blev det lite bra väder igår igen. Mats klippte gräsmattan och jag drog bl a ihop skräp till en brasa. Vi kunde vara utomhus utan att frysa och bli blöta!! Elin tillbringar helgen i Falun men ska hämtas hit idag.

Alice har nu blivit högre än Bubba och har "växt i sina öron" som Elin säger. Vi kan köra kortare bilsträckor med henne utan att hon spyr... Vi tränar att gå i koppel och att hon inte ska hoppa.//Gunilla
 

6 september
Frukten mognar, Alice växer, källaren är kaotisk men det går framåt i sorterandet. Verandagaraget är nästan tömt och husbilen är vinterställd.

Igår köpte vi en Toyotabuss av Ann Mari i Österfärnebo/Gysinge. Vi hämtade och Mats körde hem den. Den ska repas och besiktigas men vi tror att den blir perfekt för oss.

Idag flyger min syster Karin och min andra systers dotter Malin till Havanna. Malin ska bo hos Karin ett tag. Vi tänker på dem!!!!

Vi har gjort en hundsida!//Gunilla

 

 

Alice är nu högre än Bubba!

9 september
Idag har Mats kört till Malmö. Jag arbetade heldag, vi startade arbetet med omorganisationen... Jag är trött men nöjd. Elin och jag håller på att göra vin, ikväll har det jäst klart.

I morgon kommer Gävlegänget!!! Jippi!!!!!!!!!!!!!!!
Min mail bara krånglar, idag kunde jag varken skicka eller ta emot. Suck....

12 september
Hittade denna bild från Arkhyttan. Man ser Bergåfabriken, snett framför är kraftstationen, snett ovanför den, till höger, syns ishockeyrinken och till höger om den vårt hus. Underbar bygd...
Eller hur!!!!

Gävlegänget har kommit och farit. Som vanligt ljuvligt att träffas, god mat, goda samtal, skratt och gråt... Huset har varit fullt av liv och jag stormtrivs!!!

Åsa har flyttat hit, vi hämtade henne i Falun i lördags. Elin var tillsammans med Anton på fest i Säter igår kväll. De första äpplena är mogna och plommonen är plockade.


Karin och Malin förbereder sig för orkanen Ivan i Havanna...

Ur scriptboardet:

Gunilla: Vi har sett Ivan på CNN och vi tänker på och håller tummarna för er!!!!
syster Karin: Orkanen Ivan närmar sig Kuba och Malin och jag har bommat igen huset för att söndag morgon förflytta oss till ambassaden, där vi ska barrikadera oss tillsammans med andra vinddrivna existenser.
Gunilla: Jippiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!
AnnCatrin : Nu packar jag strax bilen och se'n far jag!!!
Gunilla/fredag: Har jobbat på förmiddagen, nu förbereder jag att ta emot Gävlegänget!
Mats på resa: Har haft en trevlig kväll med grillad fläskfile kantarellsås o Laphroaig. Staffan o BrittInger Hälsar
Ingela: Onsdag Tack för att du skrivit på min sida. Allt är bra, föutom att jag bara måste få annat jobb snart. Ser att Alice växer som bara den. *ler*
Gunilla: Härligt att ni kommit fram!!! Sov Gott!!!
syster Karin: Vi är framme i Havanna och Malin har gått och lagt sig efter att ha varit igång i 24 timmar!
Gunilla: Mmmm, plommon är gott! Till helgen kommer AnnCatrin och resten av Gävlegänget!!!!!
Anette: Åh, hjälp, vad sugen jag blir på plommon när jag ser er bild. Finns det något godare? Kram Anette
AnnCatrin: Iiiiiiihhhh! Snart kommer vi!!!!!
Anette: Hej! Krikon kan du göra vin av. Flytten går nog bra bara jag får tag i kartonger snart. Kram Anette
 
13 september
Under förmiddagen har jag suttit och skrivit på en projektspecifikation till jobbet, jag arbetar hemma idag. Mats har ringt och började nyss sin bilfärd hem till Arkhyttan. Vädret är växlande utan regn.

Jag känner mig lite håglös. Helgen med Gävlegänget är över. Höstens vardag och arbete väntar. När jag gjort dagens arbete orkar jag inte riktigt ta tag i något göromål, Elin kommer snart hem och ska göra veckostädning. Åsa kommer med sena bussen (17.15).

Vi tänker mycket på Karin och Malin i Havanna. Orkanen Ivan är på väg dit. De har ställt i ordning Karins hus för orkan, bl a tejpar de alla fönster, och flyttat till ambassaden för ett antal dygn tillsammans med andra svenskar. De har utrustat sig för campingliv, Yatzi , kortlekar mm Lite avundsjuk är jag fast också lite skärrad. Det skulle vara spännande att var med om en orkan om jag visste att det skulle gå bra...

 
15 september
I Havanna har orkanen dragit förbi, det blev inte så farligt som de befarade... Karin och Malin har flyttat hem till huset igen.

Alice löper för första gången - hon håller på att bli stor. Åsa har fått glasögon, det är hennes första och hon känner sig besvärad fastän hon passar jättebra i dem.

Idag regnar det, jag är ledig men har ändå jobbat lite (skrivit protokoll...), vi har nyss varit till soptippen i Hedemora och även tittat på en värmepump eftersom vi måste hitta en bra värmelösning till ateljén. Vi funderar vidare.
Internet krånglar, just nu går det inte att få kontakt med www.arkhyttan.se och därför inte Hus- och Hunddagboken heller.//Gunilla

 
17 september
Fredag...
Veckan har runnit iväg så som veckorna ofta gör under hösten. Jag har fått lite gjort här hemma, det går långsamt men säkert framåt. Vi har beslutat oss för att avvakta med värmepump i ateljén. Vi använder el + vedeldning i vinter.
Träffade promenadAnita på Almas Café i Borlänge igår eftermiddag - de har köpt en tomt och ska bygga ett hus vid Faluån i Falun. Elin och Åsa har kommit igång bra med sina skolor. Elin är trött på skolan och framför allt på omogna skolkamrater. Hon är ändå på gott humör. Åsa stortrivs med skola och nya kamrater fast i eftermiddag ringde hon och hade fått mobil, CD-spelare, busskort stulet ur sitt skolskåp...

Idag kunde jag flytta in i mitt kontorsrum igen. Vaktmästarna ska komma och laga taket i nästa vecka. Det var framför allt skönt att arbeta vid min egen dator igen. Det är mycket information om omorganiseringen som ska läggas ut. Det nya Intranätet fungerar bra men där finns också mycket som ska korrigeras och läggas till.

Helgen blir lugn. Vi ska bl a plocka äpplen och avnjuta den Laphroaig som AnnCatrin lämnade som inflyttningspresent...
//Gunilla

foto: Åsas närbild på tistelfrökapslar

 
19 september
Vissa dagar är det lätt att bara se allt som inte är gjort... Här i dagboken kan jag "frisera"  verkligheten och visar oftast den vackra sidan av huset och omgivningen, dvs det jag väljer att se.

Idag ska ni få ta del av några av skavankerna. Här kommer de bilder jag valde att se idag:

Vi får inte kontakt med Havanna via telefon och mail, men scriptboardet funkar!!! Härligt!!

Ur scriptboardet:
syster Karin:
Havanna klarade sig undan "Ivan den förskräcklige". Idag lyser solen åter över oss och Malin och jag har varit på playan.
Gunilla/fredag:
Nu går det att läsa men inte lägga in nytt...
Gunilla/fredag:
Det har varit problem med webbplats och mail halva veckan...
Gunilla:
Ja, här finner vi ro. LeksandsMaria döpte det till Medelpunkten...
Anette:
Åh, så vackert ni bor, Gunilla. Då måste man må bra i själen med sådana nejder att blicka ut över. Kram Anette

 
 

 

20 september
En bild på "nya" Toyotabussen. Snart är den igång.
Det regnar och är grått.
I morgon är jag ledig istället för på onsdag.

 

23 september

Idag arbetade jag sista dagen för denna vecka. Under de fyra veckor jag arbetat efter semestern har jag arbetat in en arbetsvecka, så i morgon tar jag ledigt. På lördag ska flickorna och jag iväg till Stockholm. Lindas Ludwig ska döpas och vi ser fram emot att träffa Linda med familj, min syster Birgitta med familj, Maggan m fl. Elin stannar hos en kompis, Åsa och jag åker tillbaka till Arkhyttan på kvällen.

Karin L hade två sängramar över som vi fick idag, det blir perfekt till gästrummet!

Nästa vecka går jag på kurs måndag-tisdag, är ledig på onsdagen och tillbaka till jobbet på torsdagen.

Vi frossar i plommon - ett av plommonträden dignar och mognar efterhand. Vi plockar varje dag.
//Gunilla

 

26 september
Jag har skaffat hotmail för att kunna skicka svar och nya mail:gurohlin@hotmail.com. Ni kan skicka mail till vanliga adressen gunilla@arkhyttan.se - mailen kommer fram men jag kan inte skicka...

När vi kom hem efter dopet igår kväll hade Mats gått loss med såg och grensax och beskurit våra äppelträd. Först i morse förstod jag vad det innebar...

Dopet var jättefint och det var härligt att träffa syster Birgitta med familj!

Bubba sov kungligt i soffan.
//Gunilla

Gunilla/lördag kväll: Idag har vi varit på dop och träffat Ludwig, storebror Theodore med släkt! Härligt!! och så kom äntligen en rapport från Havanna... Tack!
Gunilla/lördag kväll: Hej Anni! Kul att höra av dig!!!!! Alice har så stora öron, vi är glada att de bägge nu står upp, länge var hon som "toker". Fast vi tycker att hon håller på att växa i sina öron mer och mer...
Anni: Men ateljétrappan är ju underbar! Det är väl ingen skavank heller... Andra jobbar för att få det så där. (sa jag att jag inte varit här på ett tag?)
Anni: ...ni verkar ha det bra i nya huset och med det "nya" livet... Härligt!
Anni: Hej alla! Jodå, jag finns fortfarande... Satt o kikade på Alice o blev rätt fnittrig åt några av bilderna. Är det kameravinkeln, eller har hon såå stora öron??? Hon jättesöt!
Gunilla/torsdagkväll: Mail kommer hit men jag kan inte svara...
 Gunilla/torsdag kväll:Jag har fått kontakt med systrarna - skönt!! Är ledig i morgon, på lördag åker Elin, Åsa och jag till Ludwigs dop i Stockholm.
syster Birgitta: Malin har ringt, allt är toppen! Vi ses på lördag. Skall bli jättekul. Ring om vi skall hämta.
Gunilla/onsdag: Det är helt vedervärdigt att inte kunna skicka mail - somliga kommer tydligen fram hit...
Gunilla/onsdag: Mail från Karin kom idag-jag har inte fått något sedan lördag 11/9 kl 16.50 när ni kom hem från ambassaden...
AnnCatrin: Hoppas ni får ordning på maileländet snart.Vill skriva och få låååånga mail!
Gunilla/tisdag: Vår mail har hekt lagt av - jag kan ta emot men inte skicka... suck. Vi byter till bredband som precis kommit till oss också....
Gunilla: Pratade med syster Birgitta idag - de fåt int kontakt med er i Havanna. Kommer mailen fram?

 

29 september

Det kom ett mail från en bröstcancervän:

"Hej Gunilla!
Läser i din dagbok och ser att du, liksom jag, går vidare framåt utan att ägna cancern så mycket tid. Men idag läste jag några dagböcker och såg att Pingvin är död. Björn hade skrivit i hennes dagbok om detta. Vi dessa tillfällen kommer tankarna igen och man känner sig liten och sårbar igen."

Häromdagen var jag tvungen att bromsa bilen på väg till jobbet, för att gråta en skvätt över min vän Margarethas cancerdöd - jag saknar det vi aldrig fick tillsammans... Jag var inne i Pingvins dagbok för någon vecka sedan och såg att hon var dålig... nu är hon alltså död.
Det finns inga ord...

Jag tänker att mitt i allt detta är jag övertygad om att ALLT ÄR SOM DET SKA och försöker ta tillvara varje stund på jorden... det är vad jag ska göra...


 
Åsas fotografier....
 

Till Hus- och Hunddakbokens första sida

Översikt över mina webbsidor

© Gunilla Rohlin 2006