Översikt över mina webbsidor


Den 1 juni 2004 köpte vi vårt drömhus i Arkhyttan.

Detta är vår berättelse om vår vardag. Vi som flyttat hit är Gunilla, Mats, Elin, Åsa, katten Sotis och våra två hundar, Bubba och Alice.

En särskild hälsning till Ann-Mari i Gysinge som fick oss att starta denna dagbok ...

 


Så var det slut på oktober månad och vintertid och november väntar...

Här ser ni oss i vårt kök när Kicki var här, ute är mörkt och äppelvinet står på jäsning.

Åsa bjöd sina vänner på segråttatårta i fredags.

Ett och annat äpple håller sig kvar i träden.

Dagboken november 2004


 

Första bilderna

Dagbok tidigare månader:


Huset: Hur det såg ut
Då och nu...


Hundarna

Nyare bilder:    
mars 29      
april   10          
maj

2

9

16 21      
juni

2

5

13 16 19 22  
juli

1

11 22 28      
aug 7 9 13 14 20 21 22
sept 19 26          

april maj juni  juli  aug
sept


Dagbok oktober:
 2|6|9|10|16|22|24|30


november

2 oktober

Vi gör äppelvin, äppelmos och skördar...

Igår kväll var Nille och Monica här på middag och vi satt sedan i gillestugan och pratade och myste till sent...
Elin är med kompisar i helgen. Nästa vecka ska de båda bo hos sin pappa.

 

 

I Havanna drog Ivan fram och kapade min syster Karins stora Mangoträd, numera finns bara den vänstra grenen kvar.

I Arkhyttan drog "orkanen Mats" fram och kapade våra äppelträd...Vi har gjort en särskild kattingång för Sotis på verandataket. Han har sedan tidigare en spång ut i äppelträdet för att ta sig vidare.

Igår installerade vi diskmaskinen i duschutrymmet i hallen och kan nu fylla den med disk på bra arbetshöjd i köket! Härligt!!!
Duschutrymmet fungerar även som städskåp.

Flickorna och jag reser till London tre dagar i slutet av november. Vi ska se musikalen Fame och turista. Detta för pengar från Cancerfonden. Det är roligt att ha något att se fram emot i november .

Ur scriptboardet:
Anette: Hej! Idag går flyttlasset för mig. Och en kort stund till har jag bredband. Jag återkommer när jag får det nya. Ha det så bra tills vi hörs igen. Kram Anette
AnnCatrin: Kram!
Gunilla/tisdag: Går på projektledarkurs för andra dagen... Ute är det höst, äppelvinet jäser och jag har börjat min mailväxling igen...

6 oktober

Det kom ett tjockt, stort och tungt kuvert med posten i måndags!
AnnCatrin hade hittat Tidskriften Hus & Hem, som denna gång handlar om kök. På första sidan fanns en interiör som påminner om det kök vi drömmer om att skapa! Hon förstår mycket AnnCatrin, det är skickligt att fatta hur vi vill ha det när det ser ut som det gör idag! Det var ett härligt tjockt och innehållsrikt nummer, vi tittar, drömmer och planerar... Med tidningen kom ett kort med en akvarell av Laila Wikström och texten:
"De som lyckas här i världen är de som letar upp det levnadsförhållande de helst vill ha"

Mamma har haft en besvärlig förkylning under den senaste månaden, i måndags lades hon in på sjukhuset eftersom inget penicillin verkade hjälpa. Enligt pappa har de nu lyckats hitta rätt antibiotika och troligtvis är hon hemma idag igen.

Elin var här i måndags och städade, vi har gett henne städjobb under hösten och det är bekvämt att slippa grundstädningen varje vecka.
Flickorna bor nu hos sin pappa på släktgården i Ornäs denna vecka. Livet rullar på, höstfärgerna tar över, dagarna avlöser varandra och allt är som det ska...

 


Höst i Arkhyttan

9 oktober

Vi hade en mycket trevlig kväll med Anki och Kalle igår. Mats hade gjort rostbiff och potatissallad -allt hemmagjort...
Vi uppskattar att efter middagen gå in i gillestugan, tända levande ljus och en brasa och sedan sitta och vaggas i våra hängstolar samtidigt som vi kan prata om viktigt och oviktigt till långt in på natten!

Vi funderar på vad vi ska göra åt vår innergård och garageplan. Innergården har förvandlats till lervälling. Bilden här nedanför visar vad jag ser när jag snurrar runt ett varv och står vid gillestugeknuten. Trappan ska ersättas och vi ska sätta glasdörrar. Vi vill kunna gå torrskodda till ateljén så vi kanske förlänger trappan åt det hållet.

Vi kan lägga sten på innergården för att slippa leran och flytta tillbaka uthuset ett par meter så innergården blir större. Vi vill på något vis bygga ihop Gillestugan med verandatrappan. På vänstra sidan av gillestugan kan vi göra en ny veranda - Det är härifrån vi har vår vackraste utsikt.
Här nedanför ser ni vår stökiga garageplan och överst en höstvy från den tänkta gillestugeverandan...

Vi vill öppna upp framför gillestugan och flytta staketet närmare garaget.

Helgen blir lugn, just nu är Mats hos tandläkaren men i övrigt är vi obokade. Elin flyttar hit på söndag eller måndag.

Ur scriptboardet:
Gunilla/fredag: Mamma är hemma från sjukhuset. Ikväll har vi vänner på middag och ser fram emot en trevlig stund framför brasan i gillestugan efteråt...
Gunilla: Lycka till med flytten Anette! Vi hörs!!! Kram...

 
10 oktober
Idag åker Annika och AnnCatrin (från Gävlegänget) till Maria i Vällingby för att gratta på 50-årsdagen!!! Jag behöver vara hemma så jag tänker extra mycket på Maria idag!

Dessa "frostade däck" fotograferade Mats i morse. Den första rejäla frosten hade slagit till. Jag har tagit ett foto inne i gillestugan.
Vi säljer Toyotabussen vidare och letar efter ett annat andrabilsalternativ. Vi behövde lämna in bussen till Toyotaverkstaden och då skulle den bli för dyr för oss. Det kommer snart en kille från Västerås och köper den.

En ny arbetsvecka väntar. Jag har många möten och mycket att göra så jag laddar krafter till detta.

 


Så här ser en stor del av vår innergård ut just nu, lervälling....

13 oktober
Älgjakt!
Jag hörde i morse skott från älgjägarna när jag låg i min säng... Igår och förrgår stod byns älgjägare och styckade älg i en byggnad mitt i byn...

Jag är förkyld och känner mig hängig som inför en värre förkylning. Jag är ledig men sitter ute i ateljén med "läxan" från projektledarutbildningen, eldar i spisen och småfryser... Mats sitter här varje dag och vi måste snabbt ordna bättre uppvärmning av vårt kontor/ateljé. Det lutar åt en luftvärmepump, vi ska bestämma oss idag.

 
16 oktober

Några bilder från i onsdags då solen strålade och det var en härlig höstdag.
Bonden plöjde åkern och Alice vaktade innanför gärdesgården.

Det var tur att jag i onsdags bestämde mig för att vara hemma resten av veckan. Jag har mycket flextid att ta ut, så jag behövde inte sjukskriva mig. Mina arbetskamrater fick ersätta mig på möten och en del arbete kunde jag göra hemifrån. Min förkylning har hävts jag tror att jag fick den bara för att jag skulle inse att jag skulle dra ner på tempot. Min chef stöttar mig när jag försöker hitta jämnvikten mellan arbete, friskhet och fritid. Hon ringde och muntrade upp mig igår. Jag är mycket trött men blir piggare för varje dag, denna paus var nödvändig.

Vi har beställt en värmepump till ateljén som installeras nästa vecka. Den kyla som drabbade oss i början av veckan har gett med sig. Nu har vi plusgrader dygnet runt.

Igår var vår granne Leif här och åt middag. Efter middagen satt vi som vanligt i gillestugan. Elin stannade i stan och umgicks med kompisar.

Åsa flyttar hit i helgen. Snart har de novemberlov - då kommer Joel hit!

Ur scriptboardet:
Gunilla/fredag:
Är bättre men trött...
Ingela, freda fm:
Hur mår du idag, Gunilla? Hoppas att det är bättre. Vädret i helgen ska ju tyvärr inte bli som föra helgen. Får väl bli inneaktviteter mest, förutom den dagliga promenaden.
Ingela/ torsdag em:
Hoppas att du snart mår bra igen. Vi, även jag är hängig idag, har väl drabbats av höstförkylning. Har fixat lite med min sida, men finns mer att göra. Krya på dig!
Gunilla/torsdag morg:
Är hemma från jobbet... hängig...
Gunilla/tisdag kväll:
Jag har blivit förkyld! Ute är kallt (många minus på mornarna...) men vackert...

 
22 oktober

I morse låg jag kvar i sängen tills det blev ljust, t o m så länge att Mats klev upp före mig och gjorde kaffet... Från sängläget ser jag himlen och lärkträdet genom vårt lilla sovrumsfönster.
Idag hade hela lärkträdet blivit gult!

Så här såg lärkträdet ut för en vecka sedan.

Åsa har blivit 16 år, tidigt i onsdags morse klev vi alla upp och gratulerade henne. Kl 7.20 tog flickorna och jag bussen och vinkade till Mats i köksfönstret när bussen körde förbi. Vi tyckte alla (utom Mats) att vi gärna skulle ha det så varje morgon... Jag åkte på Ledarkurs och bodde på Långbers hotell i Tällberg. På onsdagskvällen hade Mats ordnat god mat, "myspys" och videofilmer och Åsa var mycket nöjd med sin dag!

Det var en mycket bra kurs fastän intensiv. Igår kom Mats till Borlänge och hämtade mig när jag lämnat tillbaka hyrbilen. Idag är jag ledig i stället för i onsdags och det behövs...
Mats och jag ska handla, söka efter vår andra bil, förbereda för installation av luftvärmepumpen på måndag ... ...

Ur vårt scriptboard:
Gunilla/torsdagkväll:
Hemma efter dunderbra kurs i ledarskap...Trött men nöjd! Har fått bilder från Ivans framfart i Havanna-Tack!
Mats 07:32:
Tidiga mornar kan jag klara mig utan...
Mats 07:30:
Det blev en tidig morgon för att fira Åsa's 16årsdag. Nu har flickorna åkt till skolan. Gunilla är på väg till Tällberg på kurs.
Gunilla/tisdag:
Hej Agneta S! Allt väl här också. Åsa fyller 16 år i morgon och jag åker till Tällberg på kurs till torsdag kväll.
Agneta S:
Vill bara säga Hej! Allt väl här!

Mats:
Färgen håller redan på att försvinna ur Elins kalufs, men jag skall ha kameran beredd nästa gång.
Karin och Malin:
Vi vill se en bild av Elins svarta hår! Kramar från Havanna!

 
24 oktober

Naturen förbereder sig för vila: brun mylla, gula löv, gödseldoft, nyplöjda åkrar och regn är det dominerande.

Igår var Elin, Åsa och jag och åt födelsedagsmiddag på Kinarestaurang i Falun efter att ha utfört den stora månadshandlingen. Mats och hundarna höll ställningarna här hemma.
Alice har lyckats överlista vår provisoriska trappgrind till övervåningen, så Sotis kattlåda och matskålar blev tömda ett antal gånger innan Åsa och jag satte upp en säkrare grind. Alice blev dålig i magen (undra på det...) och verandan blev hennes toalett ( hon hann eller ville inte gå ut i hundgården), så nu är även handluckan stängd för vintern. Det behövdes även för att hålla inne värmen, hundluckan var ett riktigt draghål.

Vi har inte hittat den andra bilen än, men letar för fullt. Vi vill ha en skattad och besiktigad bil med vinter- och sommardäck för c:a 5000 kr. Det finns ett antal att välja på. Kanske vi bestämmer oss idag.

Vi håller på att sätta upp konsoler och hyllor för att få ordning ute på kontoret i Ateljén. Nu när vi får värme kommer det att bli en bra arbetsplats för Mats, som kommer att arbeta här för det mesta. Jag ska köpa mig en bra kontorsstol, Mats har en redan, sedan är det som vi vill ha det.

Arbetsveckan är en helt vanlig vecka, nästa vecka har barnen lov.

 
26 oktober
Solen strålar, jag är ledig, det är varmt i ateljén (värmepumpen är bra!), Mats handlar och sätter upp hyllor, jag betalar räkningar...

På måndagskvällen var Mats, flickorna och jag på Jazzklubb i Borlänge. Hep Cats, som vi såg i en kyrkokonsert i Sandviken i somras. Mats känner trombonisten, Stephan Lindstein. Jack Lidström har fått mig att byta favoritinstrument - det är numera trumpet! Deras repertoar är omväxlande och lättsmält fastän jag tyckte bättre om deras kyrkokonsert. Vi var alla nöjda med kvällen när vi for hem. Igår hämtade jag Mats vän Kicki i Hedemora efter jobbet och vi åt räkor, drack vin och satt i gillestugan och pratade viktigheter. Vi har inte träffats tidigare fastän Mats länge pratat om att vi skulle träffas. Det var jättetrevligt!
Jag fortsätter att ha mycket arbete och lyckas låta bli det när jag är hemma. Mycket tid har blivit inarbetad så jag tar kanske lite extra ledigt nästa vecka när det är skollov.

 
30 oktober

En begagnad SAAB 900 står nu på vår parkering. Det är skönt att ha två bilar igen...
Åsa hade sina klasskamrater med hem efter skolan igår och de satt i gillestugan och åt födelsedagstårta mm.

Nu är barnen lediga en vecka. Joel med kompis kommer på onsdag. Jag går på projektledarkurs måndag-tisdag och ska arbeta hemma på torsdag. Onsdag och fredag är lediga dagar. Vi ska till IKEA en dag och spela Drakar och Demoner en dag...

Ur scriptboardet:
Karin och Malin: I Havanna har det äntligen blivit svalare, 25¤! Här är euron populär! Kramar!
Gunilla/onsdag: Nyköpt begagnad Saab 900, automatväxlad... Åsa och Elin har bakat kanelbullar!
Gunilla/onsdag: allt bra -frost i natt - ny bil ikväll?

 

Översikt över mina webbsidor

© Gunilla Rohlin 2006