21 mars 2004
I början av mars 2004 slutade jag skriva i DagförDagboken.

Uppdaterade webbsidor:
 

Vårt hus

Arkhyttan.se

Gunillas sida

     Gunilla:
Jag läste dina kloka tankar i din dagbok Ingela! Fortsätt så!!!! Kram!

Ingela:
Klart att vi ska hålla kontakt. Jag känner också tydligt att jag behöver bryta ett mönster och ändra om i livet en del. Jag börjar med planeringen nu.

Gunilla:
..och så är ni hjärtligt välkomna till nya huset!!!!

Gunilla:
Ingela och Agneta S och andra dagboksläsare! Vi kan väl skicka ett mail då och då... annars blir det tomt...

Agneta S:
Lycka till med hus, familj kort sagt LIVET! Kramar till Er Alla.

Agneta S:
Oj! Vad konstigt det känns! Jag har ju levt med Din dagbok i flera år nu. Det känns som om detta är det enda rätta för Dig och då är det väl så det måste bli.

Detta har kommit från Lena
:


Under en buske
i en vrå
i min kala trädgård
kämpar dessa små gäckande
knoppar mot vinterns hårda grepp
och ger hopp om kommande
varmare njutningsfulla tider.

 7 mars

Ingela: Grattis till er alla, för många saker. Dagboken kommer man att sakna. Skönt att du funnit allt det rätta nu, jag är också på väg. Skriver om det i dagen anteckningar.

AnnCatrin: Grattis Mats på födelsedagen. Grattis Gunilla till hemkomsten. Farväl till Dagboken.

Agneta S: Grattis Mats!

Därmed avslutar jag denna dagbok.

Jag är hemma...


6 mars

Jag visste inte förrän nu, att jag för första gången skapat den oas jag alltid försökt bygga, där jag och de mina trivs och känner trygghet. Det är viktigt att ha möjlighet att öppna denna oas för nära och kära - så att de också ska känna sig välkomna och trivas.
Jag har försökt skapa detta tidigare i mitt liv, jag har byggt, rivit och byggt om men villkoren har aldrig varit så fria och bra som nu - nu vet jag vad jag vill och vad som är viktigast för mig! Äntligen!!

Jag har hittat hem...


Denna bild målade jag våren 2002.
"Mannen med de två hundarna" representerar den känsla jag kände när jag träffat Mats och som jag nu känner inför husköpet. Trygghet, värme, vila...
Det är rätt!!

Det verkar som om barnen kommer att sommarjobba hos oss. Vi behöver arbetskraft för att snabbt göra de nödvändiga förbättringarna på huset. Det blir en bra lösning för oss alla. Bilderna på huset finns samlade här.

Helgen blir lugn, i morgon fyller Mats år och Joel åker hem på kvällen.

Vi har passapåpriser på några tavlor hos BilldocDesign!

Karin L: Vi saknade er på kören igår - men förstår varför ni avstod. Kul att allt föll på plats även efter besiktningen! Ser fram emot ett besök längre fram!

Ingela: Jättestort Grattis och Lycka till med huset! Kul att se planer för framtiden. Det måste jag också komma igång med nu. Bara depressionen lägger sig.5 mars

Allt är så bra så att det måste vara sant!

Det blev ingen kör igår - när vi kände oss som mest omtumlade i början av veckan beslutade jag mig för att ta kompledigt och vi ställde in allt vi planerat under veckan. Vi behövde koncentrera oss på husköpet. Vi har gjort kalkyler, ringt runt och planerat. Joel är sportlovsledig och har blivit indragen i våra diskussioner och jag tror att både han och flickorna har fått sig en ordentlig ekonomi- och samhällskunskapslektion via verkliga livet.

Igår hittade vi tillbaka till oss själva igen efter att ha besökt banken och fått klarhet i vad som gäller och vi upplever att vi har lite kontroll över situationen. Mats har sovit för första gången på flera nätter. Jag har sovit riktigt bra flera nätter men vaknade i morse av en mardröm (jag hade tappat kontrollen över allt..;-)) Nu ska jag släppa tankarna och funderingarna och låta lite annat få plats i huvudet.
Skönt...

Jag blev igår påmind om vad som verkligen är viktigt här i livet. En kompis ringde och berättade att hon blivit återkallad till mammografin efter en provtagning...


4 mars

Vi har kommit överens om köpeskillingen på 650 000 kr! Banken har fixat handpenning och lagt upp fördelaktiga lån. Jag lånar också pengar för att göra nödvändiga förbättringar enligt besiktningsmannen. Jag kommer att ha mer pengar varje månad att röra mig med och äga en 7-rumsvilla, en ateljé, en gillestuga, ett dubbelgarage och massor av möjligheter...

På denna bild ser ni gaveln av huset. Altanen är inbyggd och på längre sikt drömmer vi om att isolera och utöka vardagsrummet med detta rum. Den vita lilla källardörren ska vi använda som groventré och ordna ett litet tak över så det blir mer ombonat.

På onsdag skriver vi kontrakt! Allt är som det ska!

Jag tror att en anledning till att jag är så tagen av allt detta är att jag planerar för framtiden. Sedan jag blev sjuk har jag inte tänkt längre än på nuet. Stannat i nuet och bara varit. Nu planerar jag min framtid tillsammans med Mats och barnen!!! Undra på att jag är lite omtumlad...

AnnCatrin: Bra jobbat med besiktningen och allt!


3 mars

Kväll:
Oj,oj,oj... det är tur vi inte är husspekulanter varje dag! Vi är helt utslagna...
Besiktningsmannen var mycket bra och noggrann. Ett äldre hus behöver alltid underhåll och vi fick bra tips av honom. Till- och frånluften i huset behövde åtgärdas genom ventiler i fönster och fläktar i alla våtutrymmen.
Likaså kan vi ganska enkelt leda vattnet från huset och få källaren mindre fuktig.
På fredag ska vi göra en elbesiktning och sedan återstår ny budgivning...

Nu måste jag pusta och tänka på annat ett tag!

Morgon:
Allting har fungerat perfekt runt huset. Direkt vi steg in i det, tog det oss till sig och vi har inte kunnat lämna tankarna på det. Flickorna reagerade likadant - det är vårt hus! Allt verkar gå i lås på enklaste möjliga sätt och allt är som det ska!!!
Nu förstår jag varför jag hållit på och tvekat och sökt och funderat. Det var detta hus jag väntade på och nu ska det bli vårt!

Igår morse kom vi överens om att vi får köpa huset för 700 000 kr. Idag på morgonen ska en besiktningsman titta på huset. Om allt är OK skriver vi kontrakt så fort som möjligt. Vi ska då komma överens om ett tillträdesdatum och betala handpenning (10 % av köpeskillingen).
Efter arbetet for jag med Marianne till Stora Skedvi (grannby till Arkhyttan - där ligger affär, skola, kyrka mm) där Mats och Joel mötte upp. Vi for till ateljén en stund innan jag körde dem till Lövåsen och vidare till Falun.

De senaste nätterna har jag sovit mycket bra men är ändå fruktansvärt trött. Det far omkring många tankar och jag känner mig mycket omtumlad men det är bara positivt... Mats ringde precis och han är lika omtumlad - han har inte kunnat sova i natt!
Jag tar kompledigt resten av veckan - det är lika bra att jag koncentrerar mig på en sak i taget!

Anette, jag har tjuvkikat på ditt hår i din dagbok (fantastiskt!!!) och jag hoppas verkligen att du tar dig tid att komma och hälsa på i nya huset!!!!!

Anette: Åh, vad glad jag är för er skull. Och jag bjuder in mig själv. Någongång. Jag lär jobba hela sommaren. Men du bara måste kolla mitt hår. Kram Anette

Gunilla: Hej Lotte! Jag har både läst boken och sett filmen... Tack för grattis och grattis själv! När fyller du?

Lotte: Förresten vil jag framföra en mycket försenat gratulering paa 50-aarsdagen!!! Även jag är av den fina aargaangen 1954 ;-)

Lotte: Har hittat en härlig bok paa svenska (endast 4 EURO.....): "Grabben i graven bredvid" av Katarina Mazaretti, fick mej bl.a. att tänka paa en kusin , som är bonde i Arkhyttan. Hej

Lotte: Lycka till med husköpet! Försöker komma ihaag vem som bodde där. Det fanns en liten saag framför fabriken; men tror inte, huset hörde dit.


1 mars

Igår morse var det minus 17 grader men framåt dagen hade vi en underbar och solig vårdag...
Mats, Joel och jag åkte ut till Arkhyttan, blev bjudna på kaffe och tårta av Majvor och tittade runt i alla husen en gång till. I morse pratade jag med mäklaren och vi söker nu en besiktningsman som ska besiktiga huset innan vi skriver kontrakt. Vi fick några foton:

Bostadshuset sett från gatan.

På gaveln ser ni det andra fönstret i vårt sovrum och ett fönster till det rum som ska bli flickornas vardagsrum.
Innanför balkongen finns den övre hallen.

Det röda huset kallar vi gillestugan. Det är ett stort rum med en öppen spis längst in.
Detta ska bli ett lugnt rum, meditations-, gäst- och festrummet.

 I ateljén finns två rum på bottenvåningen. Det stora rummet kommer att bli själva ateljén. Det mindre rummet blir kontor.

Mats och Joel har åkt till Lövåsen för några dagar. Jag har det lugnare på jobbet och drömmer vidare om "HUSET"!
 
Gunilla: Tack AgnetaR! Jag var på Oxhyveln i tisdags och letade efter dig - men du var inte där...

AgnetaR: Grattis till huset!!

Dag förDagbok februari
 

Tillbaka till Gunillas Dag för Dagbok

Dag för Dagbok:
december 2003
januari 2004
februari 2004

 


Tillbaka till Gunillas Dag för Dagbok

Översikt över mina webbsidor

© Gunilla Rohlin 2003 -2006