Översikt över mina webbsidorDagbok 2004: april maj juni  juli  aug sept  okt   nov
  Hundarna   |  Huset: Första bilderna  
Då och nu...

Januari 2005:  Hus- och Hunddagboken tar slut.

28 december

Arkhyttan 27 december 2004

   

26 december
Vi har en vit jul. Det blev inget av snöstormen, den nederbörd som kom var regn... men på julafton blev det kallare och nu har det snöat ett par omgångar, så marken ligger vit!!
Julafton startade vi med en långpromenad i solskenet. Sedan blev det Kalle Anka och julmat. Jag och Elin malde skånsk senap.
Linnea tittade in och åt lite julmat med oss, innan vi pälsade på oss och gick ut i gillestugan för att julrimma och dela ut julklappar.

Juldagarna är precis så lugna och avslappnade som jag önskar...
Vi promenerar, lägger pussel, spelar spel, tittar på TV, äter gott och umgås. Härligt!!


    


22 december

Mats åkte vid 6-tiden för att möta Joel i Storvik, därefter ska han till Gysinge för ett arbetspass innan de kommer hit. Flickorna tog bussen till skolan för sista gången i år.
Väderlekstjänsten varnar för kraftig snöstorm i eftermiddag och mot natten. Vi välkomnar snön men stormen kan vi vara utan. Jag hoppas att Mats och Joel hinner hem, liksom flickornas skolbuss och att tågen kan gå som de ska i morgon, då kommer Maria hit från Stockholm. Då kommer också lönen så det sista ska inhandlas innan julen börjar.
I vår häck mot ishockeybanan växer en jättegran. Den ska Mats och Joel kapa. Den översta delen blir gran inne i huset, sedan kapar de till en bit som passar i gillestugan( det ska se ut som om den går in genom golvet och ut genom taket…) – vi planerar att ha julklappsutdelningen där.
Ute blåser redan
nu en kraftig vind och Alice morrar när en av tegelpannorna slår till emellanåt, vi är ute i ateljén.

 
Ur mitt scriptboard:
Gunilla:
Trevligt att höra av er Agneta R, Karin L och Karin K!! GOD JUL!!
AgnetaR: Mysigt julstok vantar aven har! Jobbade sista dagen fore jul idag. Sillsallad, kalrotslada och vortbrod faller pa min lott. Det blir lagom sysselsattning imorgon. God Jul!
gunilla: det gick bra hos tandläkaren men en ny krona för 6000 kr maste dit efter jul... suck...
KarinK: Jahaja... Det starkt forkortade och kryptifierade ordet nedan blir utan prickar tandlakarbesok
KarinK: Iiiii, ett till tandl�karbes�k!!?! Du har mitt medlidande.
Karin L: Ta det lugnt med pysslandet nu och njut av ledigheten! Jag njuter också av första dagen hemma och ledig. Min brors bröllop var fantastiskt vackert! Ha det gott!
Gunilla mandag: Bra att vara ledig... trevligt julstok aterstar samt mindre trevligt tandlakarbesok-en ny tand har brakat... skkruttander:-(
 
20 december
Det är skönt att vara ledig. Jag har fixat inför julen, vilat, varit på julkonsert, hämtat hem flickorna från Falun...

Vi flyttar snart över min bröstdagbok till en egen domän, www.bröstdagboken.se. Jag har inte kunnat komma åt den på nuvarande servern på över ett år. Likaså håller jag på att flytta Dag- för Dagboken som ligger på en annan server som jag inte kommer åt. De har levt ett eget liv, mina tidigare webbsidor. Nu ska vi ta över kontrollen!
Samtidigt har jag läst och begrundat. Det har hänt oerhört mycket i mitt liv under de senaste tre åren och jag inser att även det senaste året varit minst lika omtumlande som de två tidigare. Jag laddar inför en årssammanfattning inför nyåret.

Därefter kommer jag att stänga scriptboardet och webbdagboksskrivandet.
 

Svårt att hitta på julklappar?

Ge bort en epostadress med ditt ortnamn.

Exempel:
 anki@langshyttan.se
mats@arkhyttan.se

www.billdoc.se
Arkhyttan

Konst och hantverk

Förkläde 100:-

TLjuskrona 600:-

T Ljusstake 150:-


 

Läs mer...

 

18 december

Julledigheten har börjat! Ute fortsätter det att vara grått och regnigt. Praktiskt taget all snö är försvunnen. Om en vecka är det Jul...
Vi planerar för en lugn, skön jul och ser fram emot att Joel och Maria kommer hit!

 


Arkhyttans kraftstation i dimma.

16 december
Nu återstår bara en arbetsdag innan julledigheten...
Idag är jag ledig och har jag varit och ultraljudsundersökt mina bröst, bara mammografi räcker inte. Förra gången vi gjorde det hittade de en 10 mm stor knöl i mitt "friska" bröst. Det togs prover och undersöktes ordentligt och visade sig vara en godartad cysta! Idag fanns den kvar men hade krympt till 6 mm... Det ser ut som en svart litet ägg på bilden. Så allt är bara bra -jag kan fortsätta känna mig återställd från cancern.
I väntrummet mötte jag en kvinna som just fått besked om att hon har knölar och skulle vänta en timme på snabbtesterna. Jag pratade en lång stund med henne, hennes man och vuxna dotter - det kändes bra att få dela med mig av mina erfarenheter - jag har ju varit i exakt samma situation.

All snö har regnat bort och ute är bara gråt, grått, grått...

På jobbet har den stora om- och inflyttningen skett. Vi närmar oss mer och mer den nya organisationen. Runt omkring mig sitter nu delvis nya arbetskamrater. Vi avslutar det som ska avslutas och jag utarbetar nu ett förslag på hur jag ska arbeta i den nya organisationen. Igår åt vi julbord i Haganäs utanför Borlänge. Mycket gott!!.

På lördag flyttar Åsa hit. Elin har bott här själv denna vecka. Den 22 får de jullov och Joel kommer med tåget från Umeå.

Ur scriptboardet:

Gunilla: Ha en riktigt bra HavannaLucia!!!! Kramar från oss i Arkhyttan!
Karin och Malin: Ikväll firar svenskarna i Havanna Lucia med stor mottagning. Tre glada Visby-bor har anslutit.
Gunilla/söndag: Skon promenad i solen med Bubba... Jag ska på annat mote men på jullunch sa da ses vi Karin L!
Karin L: Vi ses väl på DS-möte och jullunchen på onsdag?!? Annars får du ta dig en sväng förbi mig innan dess! Visst ser du min mail-adress efter det? Vi måste hålla kontakt trots avståndet! Kram på dig!
Gunilla/Lördag!: Tack det samma Karin L och God Jul om vi inte hinner ses innan dess!!!
Karin L: Hoppas att ni får en riktigt fin helg tillsammans! Jag har nu 3 arbetsdagar kvar och nedräkningen är i full gång!!!
Gunilla/torsdag: Idag kom de sista apelsinerna med nejlikor upp i köksfönstret...
Karin och Malin: Idag har Malin och jag klätt vår kubanska plastjulgran enligt lokal sed, och nu lyssnar vi på svenska julsånger i sommarvärmen! Kramar!

 

10 december

Julen närmar sig...
I helgen reser min syster Birgitta med familj  till min syster Karin och Birgittas dotter Malin på Cuba. Gissa om vi kommer att tänka på dem!!!

Igår kom Mats vän Per och åt middag.
Mats har arbetat hårdare än vanligt för att hinna klart före julen. Jag har börjat trappa ner för att inte vara dödstrött när väl ledigheten kommer.

 

8 december

Snön har regnat och blåst bort... så någon vidare julstämning vill inte infinna sig just nu.

Flickorna bor hos sin pappa denna vecka, Mats och jag arbetar ifatt en del gemensamma jobb.
I måndags kväll kom arbetskompisen Åsa hit. Hennes hund, Flisan, blev ihjälkörd av tåget i fredags. Saknaden är förskräcklig och hon satt och gosade med Bubba hela kvällen.
Igår kväll var vi till Kratte Masugn, de håller på att bygga en jätteanläggning med badstrand och sol - för 450 kr kan man få uppleva ett Djungeldygn på tre timmar...

Jag ska vara ledig på fredag. Det känns bra att hinna förbereda inför julen liksom att hinna gå ner i varv i tid. Nästa vecka är normal arbetsvecka.

 

4 december

Jag har träffat läkaren Gunilla och blivit sjukskriven på halvtid ytterligare ett halvt år. På jobbet har vi börjat flytta in i den nybyggda delen och omflyttning av personalen har börjat. Jag kommer att sitta kvar i mitt rum men de flesta ska byta.

I torsdags hade vi avskedsfest för gamla Banverket Data och det kändes lite sorgligt men viktigt att göra avslut.

Igår kväll kom våra grannar Klas och Gerd hit och åt kalkon. Det är nollgradigt ute och vi värmde upp gillestugan och satt där och pratade halva natten.

Nu arbetar jag ytterligare två veckor sedan ska jag vara julledig i tre veckor!
Ur scriptboardet:
Gunilla/torsdag:
Vi är trötta efter Londonresan... Idag ska min gamla arbetsenhet ha avslut med aktiviteter och middag.
Gunilla/tisdag: 2 hela arbetsdagar... I morgon är jag ledig!

1 december

Vi har satt ljus i fönstren och i träden och det har varit 1:a advent och julen närmar sig med stormsteg!

Jag har gått sista dagen på projektledarutbildningen och igår hade vi sista förberedande dagen inför omorganisationen den 1 januari. Jag kände mig osäkrare och mer omtumlad än jag förväntat mig...

Idag är jag ledig och ska jag träffa läkaren Gunilla. Min sjukskrivning gick ut igår och nu får vi se hur det kommer att se ut i fortsättningen...

Vi får ingen ordning på de konstiga tecknen i scriptboardet, men det går ju att förstå i alla fall.
 

Översikt över mina webbsidor

© Gunilla Rohlin 2006